Клипът на Дънкан Синфийлд, публикуван вчера в You Tube, дава възможност за виртуална разходка в Apple Park – новостроящия се кампус на компанията.

Кадрите разкриват, че озеленяването около футуристичната сграда, оприличавана на космически кораб, придобива все по-завършен вид, като най-ясен признак за това е горичката от дървета във вътрешния кръг. Когато всичко приключи, Apple Park ще бъде заобиколена от 9000 дървета, а озеленяването е под ръководството на специалист, избран лично от покойния вече Стив Джобс, който вярваше, че дърветата са една от най-важните части на парка и ще бъдат центъра на старата Силициева долина, където „овощните дървета са повече от инженерите“.

Tantau Avenue, която минава по протежение на източната част на кампуса, е затворена за автомобилния трафик през по-голямата част на този месец, тъй като компанията работи бързо, за да успее да завърши парка преди официалното му откриване. Служителите вече започнаха да се нанасят в красивата сграда, оборудвана с конферентна зала, посетителски център, магазин и кафе, а според слуховете, именно там ще се състои официалното събитие, на което Apple ще представи своя десети юбилеен модел iPhone.