Източници по веригата за доставки на компоненти потвърждават прогнозата на известния анализатор Минг-Чи Куо, че и трите тозгодишни модела iPhone ще използват Face ID при идентификация на потребителите. В два отделни доклада се посочва, че функцията ще е достъпна както за водещите OLED варианти, така и на по-евтиния с LCD екран, а Apple вече е избрала доставчиците на 3D модули за лицевото разпознаване.

Както ETNews, така и The Korea Herald потвърждават, че LG Innotek ще остане единствен доставчик на модула, а Sharp не е успяла да поднови сделката с компанията. Apple е избрала и две китайски компании, с които да се подсигури, но най-голям дял ще получи LG Innotek, докато останалите два доставчика просто ще балансират поръчките.

В същото време стана ясно, че LG Innotek е инвестирала 800 милиона долара повече в модули за камери на мобилни устройства и нови технологии за тях и въпреки, че компанията отказва да посочи името на клиента си, се предполага, че това е именно Apple.

Всичко това потвърждава един по-стар доклад на Куо, в който анализаторът заяви, че Face ID ще е ключова точка за продажбите на iPhone тази година, като Apple ще се откаже напълно от използването на Touch ID. Въпреки първоначалните резерви спрямо Face ID, повечето собственици на новия iPhone X са на мнение, че след като веднъж са свикнали с употребата й, никога повече няма да се завърнат към пръстови отпечатък като метод за идентификация.