Изберете Страница

И трите нови модела iPhone тази година ще използват за идентификация Face ID

Източници по веригата за доставки на компоненти потвърждават прогнозата на известния анализатор Минг-Чи Куо, че и трите тозгодишни модела iPhone ще използват Face ID при идентификация на потребителите. В два отделни доклада се посочва, че функцията ще е достъпна както за водещите OLED варианти, така и на по-евтиния с LCD екран, а Apple вече е избрала доставчиците на 3D модули за лицевото разпознаване.

Както ETNews, така и The Korea Herald потвърждават, че LG Innotek ще остане единствен доставчик на модула, а Sharp не е успяла да поднови сделката с компанията. Apple е избрала и две китайски компании, с които да се подсигури, но най-голям дял ще получи LG Innotek, докато останалите два доставчика просто ще балансират поръчките.

В същото време стана ясно, че LG Innotek е инвестирала 800 милиона долара повече в модули за камери на мобилни устройства и нови технологии за тях и въпреки, че компанията отказва да посочи името на клиента си, се предполага, че това е именно Apple.

Всичко това потвърждава един по-стар доклад на Куо, в който анализаторът заяви, че Face ID ще е ключова точка за продажбите на iPhone тази година, като Apple ще се откаже напълно от използването на Touch ID. Въпреки първоначалните резерви спрямо Face ID, повечето собственици на новия iPhone X са на мнение, че след като веднъж са свикнали с употребата й, никога повече няма да се завърнат към пръстови отпечатък като метод за идентификация.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This