Изберете Страница

И трите нови модела iPhone тази година ще използват за идентификация Face ID

Източници по веригата за доставки на компоненти потвърждават прогнозата на известния анализатор Минг-Чи Куо, че и трите тозгодишни модела iPhone ще използват Face ID при идентификация на потребителите. В два отделни доклада се посочва, че функцията ще е достъпна както за водещите OLED варианти, така и на по-евтиния с LCD екран, а Apple вече е избрала доставчиците на 3D модули за лицевото разпознаване.

Както ETNews, така и The Korea Herald потвърждават, че LG Innotek ще остане единствен доставчик на модула, а Sharp не е успяла да поднови сделката с компанията. Apple е избрала и две китайски компании, с които да се подсигури, но най-голям дял ще получи LG Innotek, докато останалите два доставчика просто ще балансират поръчките.

В същото време стана ясно, че LG Innotek е инвестирала 800 милиона долара повече в модули за камери на мобилни устройства и нови технологии за тях и въпреки, че компанията отказва да посочи името на клиента си, се предполага, че това е именно Apple.

Всичко това потвърждава един по-стар доклад на Куо, в който анализаторът заяви, че Face ID ще е ключова точка за продажбите на iPhone тази година, като Apple ще се откаже напълно от използването на Touch ID. Въпреки първоначалните резерви спрямо Face ID, повечето собственици на новия iPhone X са на мнение, че след като веднъж са свикнали с употребата й, никога повече няма да се завърнат към пръстови отпечатък като метод за идентификация.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This