Изберете страница

И трите нови модела iPhone тази година ще използват за идентификация Face ID

Източници по веригата за доставки на компоненти потвърждават прогнозата на известния анализатор Минг-Чи Куо, че и трите тозгодишни модела iPhone ще използват Face ID при идентификация на потребителите. В два отделни доклада се посочва, че функцията ще е достъпна както за водещите OLED варианти, така и на по-евтиния с LCD екран, а Apple вече е избрала доставчиците на 3D модули за лицевото разпознаване.

Както ETNews, така и The Korea Herald потвърждават, че LG Innotek ще остане единствен доставчик на модула, а Sharp не е успяла да поднови сделката с компанията. Apple е избрала и две китайски компании, с които да се подсигури, но най-голям дял ще получи LG Innotek, докато останалите два доставчика просто ще балансират поръчките.

В същото време стана ясно, че LG Innotek е инвестирала 800 милиона долара повече в модули за камери на мобилни устройства и нови технологии за тях и въпреки, че компанията отказва да посочи името на клиента си, се предполага, че това е именно Apple.

Всичко това потвърждава един по-стар доклад на Куо, в който анализаторът заяви, че Face ID ще е ключова точка за продажбите на iPhone тази година, като Apple ще се откаже напълно от използването на Touch ID. Въпреки първоначалните резерви спрямо Face ID, повечето собственици на новия iPhone X са на мнение, че след като веднъж са свикнали с употребата й, никога повече няма да се завърнат към пръстови отпечатък като метод за идентификация.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This