1+2+3=6 и това е математика за началните класове, но не и когато въвеждате цифрите бързо в калкулатора на вашия iPhone с iOS 11. Да, ако сте бързи, ще получите невероятния резултат 24 и това наистина се случва.

Някои медии използваха случая, за да обявят колко безполезен е калкулатора в новата версия на операционната система, но всъщност това се дължи на факта, че анимацията в него е значително по-бавна от тази при предходните версии и това намалява възможността му да регистрира цифрите при по-бързо въвеждане, а от там идва и грешния резултат. По-конкретно, грешката се дължи на въвеждането на знак „+“ или „-“ повече от един път в уравнението.

Дори и така, калкулаторът не е безполезен, просто когато го използвате, трябва да имате предвид скоростта на въвеждане, докато проблемът с анимацията бъде отстранен. Apple е наясно с него и най-вероятно ще го оправи в някоя от следващите актуализации. Ако искате да бъдете спокойни при пресмятането, можете да използвате приложения от трети страни, или просто да попитате Siri.