Изберете Страница

Инфрачервеното разпознаване на лице и общият дизайн на iPhone 8, бяха открити във фирмуера на HomePod

В края на миналата седмица Apple пусна ранна версия на фирмуера за своя интелигентен високоговорител HomePod, който няма да бъде наличен на пазара до декември. HomePod ще работи с версия на iOS, а тази, която компанията пусна, съответства на iOS 11.0.2.

Това разбира се предизвика интереса на разработчиците, които веднага се втурнаха да анализират намерените в софтуера данни, посочвайки, че те съдържат информация и за други устройства на компанията. Най-същественото може би е, че софтуерът включва многобройни препратки към инфрачервено лицево разпознаване в рамката BiometricKit, която понастоящем е предназначена единствено за Touch ID. Това доказва слуховете, че iPhone 8 поне от части ще разчита на лицево разпознаване, като метод на идентификация. Част от данните сочат, че инфрачервените сензори, разположени в горната част на предния панел на телефона, ще предложат нов Face Detect метод в случаите, когато лицата са твърде близо, или твърде далеч от камерата, или са повече от едно. Инфрачервеното заснемане в BiometricKit ще се използва и за удостоверяване, чрез предната камера при по-ниска осветеност.

В софтуера тази функционалност е наречена с кодовото име Pearl, докато това на iPhone 8 e D22 и е представен като устройство с дисплей от край до край и изрязан в горната част отвор за микрофона и сензорите, което потвърждава последните слухове за окончателния му дизайн.

Очаква се iPhone 8 да дебютира в обичайния септемврийски интервал, но наличността му на пазара да е много ограничена, поради трудностите, които компанията изпитва с производството. Според слуховете, Apple се стреми да вгради сензора за пръстови отпечатъци под дисплея, но именно поради различните спънки, може да се ориентира към заместването му с лицево разпознаане.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This