Изберете страница

Инфрачервеното разпознаване на лице и общият дизайн на iPhone 8, бяха открити във фирмуера на HomePod

В края на миналата седмица Apple пусна ранна версия на фирмуера за своя интелигентен високоговорител HomePod, който няма да бъде наличен на пазара до декември. HomePod ще работи с версия на iOS, а тази, която компанията пусна, съответства на iOS 11.0.2.

Това разбира се предизвика интереса на разработчиците, които веднага се втурнаха да анализират намерените в софтуера данни, посочвайки, че те съдържат информация и за други устройства на компанията. Най-същественото може би е, че софтуерът включва многобройни препратки към инфрачервено лицево разпознаване в рамката BiometricKit, която понастоящем е предназначена единствено за Touch ID. Това доказва слуховете, че iPhone 8 поне от части ще разчита на лицево разпознаване, като метод на идентификация. Част от данните сочат, че инфрачервените сензори, разположени в горната част на предния панел на телефона, ще предложат нов Face Detect метод в случаите, когато лицата са твърде близо, или твърде далеч от камерата, или са повече от едно. Инфрачервеното заснемане в BiometricKit ще се използва и за удостоверяване, чрез предната камера при по-ниска осветеност.

В софтуера тази функционалност е наречена с кодовото име Pearl, докато това на iPhone 8 e D22 и е представен като устройство с дисплей от край до край и изрязан в горната част отвор за микрофона и сензорите, което потвърждава последните слухове за окончателния му дизайн.

Очаква се iPhone 8 да дебютира в обичайния септемврийски интервал, но наличността му на пазара да е много ограничена, поради трудностите, които компанията изпитва с производството. Според слуховете, Apple се стреми да вгради сензора за пръстови отпечатъци под дисплея, но именно поради различните спънки, може да се ориентира към заместването му с лицево разпознаане.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This