Изберете Страница

Инфрачервеното разпознаване на лице и общият дизайн на iPhone 8, бяха открити във фирмуера на HomePod

В края на миналата седмица Apple пусна ранна версия на фирмуера за своя интелигентен високоговорител HomePod, който няма да бъде наличен на пазара до декември. HomePod ще работи с версия на iOS, а тази, която компанията пусна, съответства на iOS 11.0.2.

Това разбира се предизвика интереса на разработчиците, които веднага се втурнаха да анализират намерените в софтуера данни, посочвайки, че те съдържат информация и за други устройства на компанията. Най-същественото може би е, че софтуерът включва многобройни препратки към инфрачервено лицево разпознаване в рамката BiometricKit, която понастоящем е предназначена единствено за Touch ID. Това доказва слуховете, че iPhone 8 поне от части ще разчита на лицево разпознаване, като метод на идентификация. Част от данните сочат, че инфрачервените сензори, разположени в горната част на предния панел на телефона, ще предложат нов Face Detect метод в случаите, когато лицата са твърде близо, или твърде далеч от камерата, или са повече от едно. Инфрачервеното заснемане в BiometricKit ще се използва и за удостоверяване, чрез предната камера при по-ниска осветеност.

В софтуера тази функционалност е наречена с кодовото име Pearl, докато това на iPhone 8 e D22 и е представен като устройство с дисплей от край до край и изрязан в горната част отвор за микрофона и сензорите, което потвърждава последните слухове за окончателния му дизайн.

Очаква се iPhone 8 да дебютира в обичайния септемврийски интервал, но наличността му на пазара да е много ограничена, поради трудностите, които компанията изпитва с производството. Според слуховете, Apple се стреми да вгради сензора за пръстови отпечатъци под дисплея, но именно поради различните спънки, може да се ориентира към заместването му с лицево разпознаане.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар