Изберете страница

Интересни промени в камерата за бъдещия 6.7 инчов iPhone прогнозира анализатор

Според слуховете, Apple планира да пусне 6.7 инчов iPhone от висок клас тази есен, а множество доклади сочат, че устройството ще включва интересни подобрения на задната камера, сред които по-големи сензори, които улавят повече светлина за по-добро качество на изображението например.

Последната информация идва от известния анализатор Минг-Чи Куо, който вчера обяви, че 6.7 инчовия модел ще има Sensor-Shift Image Stabilization, а самата технология ще достигне до още 2-3 нови модела следващата година. Въпреки, че детайлите са оскъдни, технологията за смяна на сензорите може да доведе до стабилизиране на изображението при Ultra Wide обектива в бъдещите iPhone, като се започне с тазгодишния 6.7 инчов модел. Модели като iPhone 11 Pro, разполагат с оптична стабилизация на изображението както за снимки, така и за видеа, но само при използване на широкообхватния, или телефото обектив. Новата технология би осигурила решение за това, тъй като стабилизацията ще се прилага за самия сензор на камерата, а няма да зависи от конкретен обектив. Това естествено ще подобри снимките и с приспособими аксесоари, като OlloClip например.

DigiTimes също посочва, че технологията за стабилизиране на изображението при смяна на сензора идва за 6.7 инчовия модел iPhone тази година, а още няколко източника подкрепят този слух. В доклада се казва още, че тя ще е налична и при моделите от висок клас с 6.1 инчов екран тази есен, което обаче си противоречи с тезата на Куо, който предвижда технологията да е ограничена само до 6.7 вариант до следващата година.

Според слуховете, 6.7 инчовият iPhone ще има най-големият дисплей до сега и ще е малко по-висок от iPhone 11 Pro Max. Куо прогнозира още, че поне един от моделите за 2020 година ще има перископен обектив, позволяващ 5-кратно оптично увеличение, подобно на P30 Pro на Huawei, или дори 10-кратно такова. В момента iPhone предлага максимум 2х оптично увеличение и 10х цифрово, като оптичното запазва качеството на снимките, докато цифровото води до известно размиване. Куо твърди, че перископният обектив ще бъде проектиран в партньорство с тайванския доставчик Genius Electronic Optical.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This