Почти е сигурно, че Apple работи върху AR очила, а един дизайнер визуализира собствената си концепция за тях, демонстрирайки авангардни функции:

Видеото е дело на Hacker 34 и за разлика от много други концепции, той поставя в основата му това, което наистина е възможно. Например още през януари дизайнерът успя да направи концепция за iPhone 12, която все още е близо до това, което се смята за вероятно да видим през септември. Науката и надеждата се съчетават в клипа за Apple Glass, а дизайнът на очилата е сравнително реалистичен. Дизайнерът споменава уникални двойни, прозрачни екрани Retina, G1 чип, усъвършенстван LIDAR, цял ден живот на батерията, бързо безжично зареждане, управление с докосване на рамката, или AirSwipe и операционна система rOS. Очилата ще използват добавена реалност, за да наслагват информация върху реалния свят. Вместо да гледате телефона, или часовника си, ще получавате указания при шофиране направо в очилата си, или ще четете съобщенията си и ще можете да видите каква музика слушате с AirPods.

Очаква се Apple Glass да дебютират в следващите 1-2 години, твърдят слуховете, но дали и кога ще се случи това, реално никой освен Apple не знае.