Изберете Страница

Има ли проблем с iOS 10.2?

След цели седем бета версии, Apple най-сетне пусна официалната iOS 10.2 миналата седмица, но се оказва, че освен всички фиксове и нови емотикони, в нея продължават да присъствет и редица проблеми.

Бърз преглед на социалните мрежи сочи, че най-честите оплаквания след актуализацията са от рестартиране на устройствата, невъзможност за свързване с iTunes и за деинсталиране на приложения, замръзване на дисплея при входящо позвъняване и неработещо Touch ID при отключване. За щастие тези случаи не са чак толкова често срещани, но проблемът с живота на батерията, като че ли се задълбочава, вместо да изчезне. Всъщност той се проявява по два начина: една част от потребителите разказват, че техните телефони се изключват, когато батерията падне на около 30%, а друга част, че наблюдават рязък спад в процентите, когато зарядът стигне до 50%, а в някои случаи той дори директно пада от 50 на 25% изведнъж.

Остава нерешен и проблемът с EarPods, от който собствениците на iPhone се оплакват още от септември, и който се изразява в невъзможност да чуват звука през слушалките при входящо повикване или в постоянно прекъсване на микрофона. Все още има много оплаквания и от прекъсвания при Bluetooth връзка при iPhone 7/7 Plus, което е сериозно, имайки предвид, че тези телефони нямат 3.5 мм жак за слушалки.

Засилва се и недоволството на потребителите, които съвсем естествено очакват бърза и безпроблемна работа със своите любими устройства, но вместо това като че ли си припомнят миналото с ранните версии на Android. Apple работи усилено по отстраняването на бъговете и вече пусна първата бета версия на iOS 10.2.1, но остава странното чувство, че нещо не е наред. Дали сме прекалено разглезени и свикнали всичко да бъде фиксирано бързо, или с добавянето на повече нови функции, нещата се объркаха още през септември, няма как да преценим, но се надяваме, че тази неприятна ситуация е временна и компанията ще успее да я овладее в близко бъдеще.

На фона на всички тези дразнещи проблеми, има и един бъг, който всъщност може да ви е от полза, защото позволява да се използват специални черни тапети, които правят дока и папките невидими, а това изглежда уникално, особено на Jet Black моделите. За съжаление, това може би е единственото хубаво нещо, след последния ъпдейт, а оплакванията в социалните мрежи продължават да нарастват лавинообразно. С нетърпение очакваме iOS 10.2.1 и именно на нея възлагаме огромни надежди за решаването на проблемите, а до тогава, ако и вие сте сред тези, чийто устройства работят по-зле след актуализацията, в се още можете да се върнете към предишната версия на операционната система (10.1.1).

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This