Изберете страница

Има ли проблем с iOS 10.2?

След цели седем бета версии, Apple най-сетне пусна официалната iOS 10.2 миналата седмица, но се оказва, че освен всички фиксове и нови емотикони, в нея продължават да присъствет и редица проблеми.

Бърз преглед на социалните мрежи сочи, че най-честите оплаквания след актуализацията са от рестартиране на устройствата, невъзможност за свързване с iTunes и за деинсталиране на приложения, замръзване на дисплея при входящо позвъняване и неработещо Touch ID при отключване. За щастие тези случаи не са чак толкова често срещани, но проблемът с живота на батерията, като че ли се задълбочава, вместо да изчезне. Всъщност той се проявява по два начина: една част от потребителите разказват, че техните телефони се изключват, когато батерията падне на около 30%, а друга част, че наблюдават рязък спад в процентите, когато зарядът стигне до 50%, а в някои случаи той дори директно пада от 50 на 25% изведнъж.

Остава нерешен и проблемът с EarPods, от който собствениците на iPhone се оплакват още от септември, и който се изразява в невъзможност да чуват звука през слушалките при входящо повикване или в постоянно прекъсване на микрофона. Все още има много оплаквания и от прекъсвания при Bluetooth връзка при iPhone 7/7 Plus, което е сериозно, имайки предвид, че тези телефони нямат 3.5 мм жак за слушалки.

Засилва се и недоволството на потребителите, които съвсем естествено очакват бърза и безпроблемна работа със своите любими устройства, но вместо това като че ли си припомнят миналото с ранните версии на Android. Apple работи усилено по отстраняването на бъговете и вече пусна първата бета версия на iOS 10.2.1, но остава странното чувство, че нещо не е наред. Дали сме прекалено разглезени и свикнали всичко да бъде фиксирано бързо, или с добавянето на повече нови функции, нещата се объркаха още през септември, няма как да преценим, но се надяваме, че тази неприятна ситуация е временна и компанията ще успее да я овладее в близко бъдеще.

На фона на всички тези дразнещи проблеми, има и един бъг, който всъщност може да ви е от полза, защото позволява да се използват специални черни тапети, които правят дока и папките невидими, а това изглежда уникално, особено на Jet Black моделите. За съжаление, това може би е единственото хубаво нещо, след последния ъпдейт, а оплакванията в социалните мрежи продължават да нарастват лавинообразно. С нетърпение очакваме iOS 10.2.1 и именно на нея възлагаме огромни надежди за решаването на проблемите, а до тогава, ако и вие сте сред тези, чийто устройства работят по-зле след актуализацията, в се още можете да се върнете към предишната версия на операционната система (10.1.1).

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This