Изберете страница

Има ли проблем с iOS 10.2?

След цели седем бета версии, Apple най-сетне пусна официалната iOS 10.2 миналата седмица, но се оказва, че освен всички фиксове и нови емотикони, в нея продължават да присъствет и редица проблеми.

Бърз преглед на социалните мрежи сочи, че най-честите оплаквания след актуализацията са от рестартиране на устройствата, невъзможност за свързване с iTunes и за деинсталиране на приложения, замръзване на дисплея при входящо позвъняване и неработещо Touch ID при отключване. За щастие тези случаи не са чак толкова често срещани, но проблемът с живота на батерията, като че ли се задълбочава, вместо да изчезне. Всъщност той се проявява по два начина: една част от потребителите разказват, че техните телефони се изключват, когато батерията падне на около 30%, а друга част, че наблюдават рязък спад в процентите, когато зарядът стигне до 50%, а в някои случаи той дори директно пада от 50 на 25% изведнъж.

Остава нерешен и проблемът с EarPods, от който собствениците на iPhone се оплакват още от септември, и който се изразява в невъзможност да чуват звука през слушалките при входящо повикване или в постоянно прекъсване на микрофона. Все още има много оплаквания и от прекъсвания при Bluetooth връзка при iPhone 7/7 Plus, което е сериозно, имайки предвид, че тези телефони нямат 3.5 мм жак за слушалки.

Засилва се и недоволството на потребителите, които съвсем естествено очакват бърза и безпроблемна работа със своите любими устройства, но вместо това като че ли си припомнят миналото с ранните версии на Android. Apple работи усилено по отстраняването на бъговете и вече пусна първата бета версия на iOS 10.2.1, но остава странното чувство, че нещо не е наред. Дали сме прекалено разглезени и свикнали всичко да бъде фиксирано бързо, или с добавянето на повече нови функции, нещата се объркаха още през септември, няма как да преценим, но се надяваме, че тази неприятна ситуация е временна и компанията ще успее да я овладее в близко бъдеще.

На фона на всички тези дразнещи проблеми, има и един бъг, който всъщност може да ви е от полза, защото позволява да се използват специални черни тапети, които правят дока и папките невидими, а това изглежда уникално, особено на Jet Black моделите. За съжаление, това може би е единственото хубаво нещо, след последния ъпдейт, а оплакванията в социалните мрежи продължават да нарастват лавинообразно. С нетърпение очакваме iOS 10.2.1 и именно на нея възлагаме огромни надежди за решаването на проблемите, а до тогава, ако и вие сте сред тези, чийто устройства работят по-зле след актуализацията, в се още можете да се върнете към предишната версия на операционната система (10.1.1).

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This