Изберете Страница

Има ли проблем с батерията на вашия телефон, за който не знаете?

Известно време, след като си купите нов телефон, той започва да губи част от капацитета на батерията си и това би трябвало да е съвсем естествено. Първо ще забележите забавяне в работата му, а след това и видими разлики по отношение на живота на батерията. Има ли проблем, или всичко е въпрос на остаряване?

Много потребители забелязват, че телефоните им започват да загряват необичайно много по време на зареждане, а това очевидно не е добър знак. Какво означава и може ли да се предотврати?

Прекаленото затопляне може да е причинено от много неща – запазване на топлината, особено през лятото, използване на защитен кейс, който пречи на охлаждането, или използване на неоригинално зарядно. Според сайта на Apple обаче, престоя на телефона в топла среда, особено над 35 градуса, може да доведе до трайно увреждане на батерията. Лятото изобилства от дни с екстремно високи температури, така че бъдете внимателни, когато използвате телефона си, не го оставяйте на пряка слънчева светлина, не го забравяйте в колата, където температурата достига много по-високи стойности от тази навън, сваляйте кейса му, когато се зарежда. Ако забележите, че му отнема повече време да се зареди, отколкото обикновено, уверете се, че всички приложения са затворени и софтуерът е актуален. Можете да проверите и кои приложения консумират повече батерия в Settings – Battery. Опитайте се да не го използвате интензивно докато се зарежда, това освен, че увеличава времето нужното време за достигане до 100% заряд, води и до загряване, което ще увреди вашата батерия. Непременно свалете защитния кейс, за да може телефонът да се охлади по естествен път, чрез циркулацията на въздуха наоколо.

Има и още един важен фактор, който несъмнено влияе на живота на батерията и това са бъговете в операционната система. За съжаление официалната версия iOS 10.3.2 не прави изключение и в интернет пространството са на лице множество оплаквания от потребители, като проблемът засяга по-старите модели iPhone. Към момента не е взъмжно да се върнете към по-стара верия, но за щастие iOS 10.3.3 скоро ще бъде налична, като можем само да се надяваме, че Apple се е погрижила да отстрани неприятните бъгове. Тук трябва да отбележим, че използването на бета версии на софтуера, също води до по-бързо падане на батерията и това се дължи на фоновите процеси – освен, че тези версии са все още в разработка и не са готови за публична употреба, те периодично изпращат данни към Apple, което също води до по-бързо източване на батерията, както и до по-голяма консумация на данни. Все пак целта на бета версиите е именно такава – компанията да получва рапорти за евентуалните проблеми, за да може да ги отстрани в следващите издания.

Разбира се промяната в капацитета на батерията е съвсем естествена с течение на времето, като зависи от начина на употреба и броя цикли на презареждане. Няма как да се противопоставим на хода на времето, както и на жегите през лятото, но ако се опитваме да избегнем прегряването, когато това е възможно, със сигурност ще си помогнем много.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This