Изберете страница

Има ли проблем с батерията на вашия телефон, за който не знаете?

Известно време, след като си купите нов телефон, той започва да губи част от капацитета на батерията си и това би трябвало да е съвсем естествено. Първо ще забележите забавяне в работата му, а след това и видими разлики по отношение на живота на батерията. Има ли проблем, или всичко е въпрос на остаряване?

Много потребители забелязват, че телефоните им започват да загряват необичайно много по време на зареждане, а това очевидно не е добър знак. Какво означава и може ли да се предотврати?

Прекаленото затопляне може да е причинено от много неща – запазване на топлината, особено през лятото, използване на защитен кейс, който пречи на охлаждането, или използване на неоригинално зарядно. Според сайта на Apple обаче, престоя на телефона в топла среда, особено над 35 градуса, може да доведе до трайно увреждане на батерията. Лятото изобилства от дни с екстремно високи температури, така че бъдете внимателни, когато използвате телефона си, не го оставяйте на пряка слънчева светлина, не го забравяйте в колата, където температурата достига много по-високи стойности от тази навън, сваляйте кейса му, когато се зарежда. Ако забележите, че му отнема повече време да се зареди, отколкото обикновено, уверете се, че всички приложения са затворени и софтуерът е актуален. Можете да проверите и кои приложения консумират повече батерия в Settings – Battery. Опитайте се да не го използвате интензивно докато се зарежда, това освен, че увеличава времето нужното време за достигане до 100% заряд, води и до загряване, което ще увреди вашата батерия. Непременно свалете защитния кейс, за да може телефонът да се охлади по естествен път, чрез циркулацията на въздуха наоколо.

Има и още един важен фактор, който несъмнено влияе на живота на батерията и това са бъговете в операционната система. За съжаление официалната версия iOS 10.3.2 не прави изключение и в интернет пространството са на лице множество оплаквания от потребители, като проблемът засяга по-старите модели iPhone. Към момента не е взъмжно да се върнете към по-стара верия, но за щастие iOS 10.3.3 скоро ще бъде налична, като можем само да се надяваме, че Apple се е погрижила да отстрани неприятните бъгове. Тук трябва да отбележим, че използването на бета версии на софтуера, също води до по-бързо падане на батерията и това се дължи на фоновите процеси – освен, че тези версии са все още в разработка и не са готови за публична употреба, те периодично изпращат данни към Apple, което също води до по-бързо източване на батерията, както и до по-голяма консумация на данни. Все пак целта на бета версиите е именно такава – компанията да получва рапорти за евентуалните проблеми, за да може да ги отстрани в следващите издания.

Разбира се промяната в капацитета на батерията е съвсем естествена с течение на времето, като зависи от начина на употреба и броя цикли на презареждане. Няма как да се противопоставим на хода на времето, както и на жегите през лятото, но ако се опитваме да избегнем прегряването, когато това е възможно, със сигурност ще си помогнем много.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This