Изберете Страница

Има два вида iPhone X и единият е по-бърз от другия

Има една малка подробност за iPhone X, която Apple премълча и това е, че всъщност има две версии на телефона. Модемите, които компанията използва за клетъчната връзка, се доставят както от Intel, така и от Qualcomm и в зависимост от това, за къде е бил предназначен телефона, той може да е с единия или другия вид, но те не са равностойни.

Според тестовете на SpeedSmart, компанията, която извлича данни от тестовете за бързина чрез прложение, разликата в бързината между Intel и Qualcomm версиите е малка, но реална, дори и когато те работят в една и съща мрежа. Уловката е, че модемът на Intel, който в много отношения е по-различен от този на Qualcomm, е по-бърз.

Преди да се потопите в резултатите, трябва да имате предвид, че те не са окончателни, данните измерват само скоростта, а не променливи като местоположение, клетъчен сигнал или честотните ленти на LTE, а извадката е прекалено малка, тъй като iPhone X е на пазара по-малко от две седмици. Авторът на доклада твърди, че „без съмнение има малък брой скоростни тестове, направени с iPhone X, в сравнение с тези с другите модели iPhone”, така че не си правете генерални заключения.

Второто важно нещо е, че Apple изкуствено е ограничила модема на Qualcomm, за да намали разликите в производителността и въпреки, че не знаем точните подробности, изглежда са деактивирани някои LTE Advanced технологии, които той поддържа, а този на Intel не. Предвид сложността на дизайна на самия модем, това би могло да забави и нормалното представяне на LTE чипа на Qualcomm.

Разликите, които се разглеждат в конкретния пример, се отнасят до мрежите на AT&T и T-Mobile, които поддържат и двата вида модеми, но този на Intel е по-бърз. При AT&T, iPhone X с Intel модем отбелязва средно 30.13 Mbps, докато този с Qualcomm чип бележи средно 27.46 Mbps. В мрежата на T-Mobile, резултатите са съотгветно 33.34 Mbps и 26.54 Mbps.

Този резултат е точно обратното на онова, коет Cellular Insights откри, когато тества iPhone 7 Plus с двата вида модеми миналата година, когато този с Intel се представяше значително по-добре. За съжаление няма тестове за представянето на iPhone X в българските мрежи, но всички ние сме свикнали до някъде с това.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This