Изберете Страница

Има два вида iPhone X и единият е по-бърз от другия

Има една малка подробност за iPhone X, която Apple премълча и това е, че всъщност има две версии на телефона. Модемите, които компанията използва за клетъчната връзка, се доставят както от Intel, така и от Qualcomm и в зависимост от това, за къде е бил предназначен телефона, той може да е с единия или другия вид, но те не са равностойни.

Според тестовете на SpeedSmart, компанията, която извлича данни от тестовете за бързина чрез прложение, разликата в бързината между Intel и Qualcomm версиите е малка, но реална, дори и когато те работят в една и съща мрежа. Уловката е, че модемът на Intel, който в много отношения е по-различен от този на Qualcomm, е по-бърз.

Преди да се потопите в резултатите, трябва да имате предвид, че те не са окончателни, данните измерват само скоростта, а не променливи като местоположение, клетъчен сигнал или честотните ленти на LTE, а извадката е прекалено малка, тъй като iPhone X е на пазара по-малко от две седмици. Авторът на доклада твърди, че „без съмнение има малък брой скоростни тестове, направени с iPhone X, в сравнение с тези с другите модели iPhone”, така че не си правете генерални заключения.

Второто важно нещо е, че Apple изкуствено е ограничила модема на Qualcomm, за да намали разликите в производителността и въпреки, че не знаем точните подробности, изглежда са деактивирани някои LTE Advanced технологии, които той поддържа, а този на Intel не. Предвид сложността на дизайна на самия модем, това би могло да забави и нормалното представяне на LTE чипа на Qualcomm.

Разликите, които се разглеждат в конкретния пример, се отнасят до мрежите на AT&T и T-Mobile, които поддържат и двата вида модеми, но този на Intel е по-бърз. При AT&T, iPhone X с Intel модем отбелязва средно 30.13 Mbps, докато този с Qualcomm чип бележи средно 27.46 Mbps. В мрежата на T-Mobile, резултатите са съотгветно 33.34 Mbps и 26.54 Mbps.

Този резултат е точно обратното на онова, коет Cellular Insights откри, когато тества iPhone 7 Plus с двата вида модеми миналата година, когато този с Intel се представяше значително по-добре. За съжаление няма тестове за представянето на iPhone X в българските мрежи, но всички ние сме свикнали до някъде с това.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This