Изберете страница

Изтекли снимки сочат, че Apple може би все пак е разрешила проблемите с AirPower и зареждането на Apple Watch

Смята се, че причината, AirPower така и да не се появи на пазара са проблеми със зареждането на Apple Watch. Близо три години след като компанията представи своята подложка за безжично зареждане, отново се появява информация, че тя все пак може и да достигне до потребителите. Джон Просър обяви това в Twitter вчера, допълвайки твърдението си със снимки:


Според Просър С68 е кодовото име на прототипа на AirPower, а още през април той твърдеше, че инженерите на Apple работят върху софтуера му:

“Тъй като Apple Watch използва защитено собствено зареждане, той изисква повече енергия” пише Просър. “В предишни прототипи на AirPower, ако поставите часовника заедно с други устройства, цялата подложка прегрява и има вероятност да се запали. Използвайки чип А11, този нов прототип има способността да насочва захранването към конкретни области на бобината и може динамично да свали температурата, преди да приложи повече енергия, предотвратявайки прегряване. Тази технология наистина е невероятна!”

Всичко това отново възражда надеждата да видим AirPower по магазините. Подложката беше представена заедно с iPhone X през септември 2017 година, но в последствие пускането й беше отлагано отново и отново, а в крайна сметка през март миналата година Apple призна поражението си:

“След много усилия стигнахме до заключението, че AirPower няма да покрие нашите високи стандарти и отменихме проекта” каза Дан Ричо, старши вицепрезидент на компанията за хардуерно инженерство в изявление до TechCrunch. “Извиняваме се на онези клиенти, които с нетърпение очакваха старта на устройството. Продължаваме да вярваме, че бъдещето е безжично и сме ангажирани с тази идея”.

Изглежда обаче Apple все пак не се е отказала напълно от идеята да накара AirPower да работи, а последните слухове сочат, че компанията планира дори да пусне два модела – голям, като този от снимките на Просър и малък, само за едно устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This