Изберете Страница

Изтекли снимки сочат, че Apple може би все пак е разрешила проблемите с AirPower и зареждането на Apple Watch

Смята се, че причината, AirPower така и да не се появи на пазара са проблеми със зареждането на Apple Watch. Близо три години след като компанията представи своята подложка за безжично зареждане, отново се появява информация, че тя все пак може и да достигне до потребителите. Джон Просър обяви това в Twitter вчера, допълвайки твърдението си със снимки:


Според Просър С68 е кодовото име на прототипа на AirPower, а още през април той твърдеше, че инженерите на Apple работят върху софтуера му:

“Тъй като Apple Watch използва защитено собствено зареждане, той изисква повече енергия” пише Просър. “В предишни прототипи на AirPower, ако поставите часовника заедно с други устройства, цялата подложка прегрява и има вероятност да се запали. Използвайки чип А11, този нов прототип има способността да насочва захранването към конкретни области на бобината и може динамично да свали температурата, преди да приложи повече енергия, предотвратявайки прегряване. Тази технология наистина е невероятна!”

Всичко това отново възражда надеждата да видим AirPower по магазините. Подложката беше представена заедно с iPhone X през септември 2017 година, но в последствие пускането й беше отлагано отново и отново, а в крайна сметка през март миналата година Apple призна поражението си:

“След много усилия стигнахме до заключението, че AirPower няма да покрие нашите високи стандарти и отменихме проекта” каза Дан Ричо, старши вицепрезидент на компанията за хардуерно инженерство в изявление до TechCrunch. “Извиняваме се на онези клиенти, които с нетърпение очакваха старта на устройството. Продължаваме да вярваме, че бъдещето е безжично и сме ангажирани с тази идея”.

Изглежда обаче Apple все пак не се е отказала напълно от идеята да накара AirPower да работи, а последните слухове сочат, че компанията планира дори да пусне два модела – голям, като този от снимките на Просър и малък, само за едно устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This