Изберете Страница

Изтекли снимки сочат, че Apple може би все пак е разрешила проблемите с AirPower и зареждането на Apple Watch

Смята се, че причината, AirPower така и да не се появи на пазара са проблеми със зареждането на Apple Watch. Близо три години след като компанията представи своята подложка за безжично зареждане, отново се появява информация, че тя все пак може и да достигне до потребителите. Джон Просър обяви това в Twitter вчера, допълвайки твърдението си със снимки:


Според Просър С68 е кодовото име на прототипа на AirPower, а още през април той твърдеше, че инженерите на Apple работят върху софтуера му:

“Тъй като Apple Watch използва защитено собствено зареждане, той изисква повече енергия” пише Просър. “В предишни прототипи на AirPower, ако поставите часовника заедно с други устройства, цялата подложка прегрява и има вероятност да се запали. Използвайки чип А11, този нов прототип има способността да насочва захранването към конкретни области на бобината и може динамично да свали температурата, преди да приложи повече енергия, предотвратявайки прегряване. Тази технология наистина е невероятна!”

Всичко това отново възражда надеждата да видим AirPower по магазините. Подложката беше представена заедно с iPhone X през септември 2017 година, но в последствие пускането й беше отлагано отново и отново, а в крайна сметка през март миналата година Apple призна поражението си:

“След много усилия стигнахме до заключението, че AirPower няма да покрие нашите високи стандарти и отменихме проекта” каза Дан Ричо, старши вицепрезидент на компанията за хардуерно инженерство в изявление до TechCrunch. “Извиняваме се на онези клиенти, които с нетърпение очакваха старта на устройството. Продължаваме да вярваме, че бъдещето е безжично и сме ангажирани с тази идея”.

Изглежда обаче Apple все пак не се е отказала напълно от идеята да накара AirPower да работи, а последните слухове сочат, че компанията планира дори да пусне два модела – голям, като този от снимките на Просър и малък, само за едно устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This