Клипчетата, които се появиха в мрежата тази седмица,  очевидно са заснети тайно във фабриката за поризводство на телефони на Foxconn, където в момента се работи по най-очаквания смартфон тази година. Те са кратки и на пръв поглед не разкриват много подробности. Обърнете внимание обаче на поризводствената линия и ще забележите устройство, което съвпада с повечето слухове, които вече чухме за десетия юбилеен модел iPhone.

Десетки работници полират задния панел, а наблизо се виждат подредени такива, чиято вертикално поставена двойна задна камера идеално пасва с тази, която би трябвало да има iPhone 8 според спекулациите. Любопитното е, че липсва показания по-рано на снимка, уж направена в същата фабрика отвор за сензора за пръстови отпечатъци на задния панел, което може да означава две неща – Apple най-сетне е успяла да се справи с техническите предизвикателства около вграждането му под екрана, или е избрала да го замени изцяло с този за лицево разпознаване.

Второто видео показва още по-малко подробности, като преминава през стелажи телефони, очакващи обработка, а ако сложим пауза в началото, можем да видим същата подредба на камерата, въпреки че логото на компанията отсъства. Не става ясно къде са заснети видеата, но можем да предположим, че всеки наблюдател на Apple бързо ще разбере. Дали изтичането им именно сега, преди премиерата на Galaxy Note 8, е стратегически ход на компанията, като се има предвид строгия пропускателен режим в тези фабрики, или някой от работниците си прави реклама, няма как да знаем, но все пак те ни дават възможността да хвърлим бегъл поглед върху производството на телефона, който може би до месеци ще държим в ръце.