Изберете Страница

Изследване сочи, че Android смартфоните крашват много по-често от iPhone

Android смартфоните може да изглеждат много по-бързи и мощни от iPhone на хартия, но при реална употреба това е далеч от истината! Ново проучване установи, че при тях операционната система се срива (крашва) много по-често, отколкото пре най-големият им съперник на пазара – iPhone.

Blanco Technology Group изследва броя устройства с Android през първото тримесечие на 2016 година, които са имали проблеми и установи, че платформата на Google отбелязва 44% неизпълнение на зададените й задачи, за разлика от тази на Apple, при която този процент е 25%. Случаите на крашнали устройства са най-многобройни в Азия – 55%, което е ново покачване, в сравнение с 50% през същия период на миналата година. На второ място се нарежда Европа с 35% и на трето – Северна Америка, с 27%.

Смартфоните на Samsung, които се славят с голямото количество предварително инсталирани програми (bloatware), отбелязват известен напредък, в сравнение с предните години и при тях тези случаи са с честота 7% и 6%, съответно за Galaxy S6 и Galaxy S5, които са цитирани в доклада.

Когато става въпрос за iPhone, моделите 6 и 5s отбелязват най-голям процент крашове – 25% и 17%, като въпреки че тези цифри изглеждат по-високи, в сравнение с конкурентните им устройства на Samsung, това е заблуждаващо, поради много по-големия брой смартфони на корейската марка на пазара.

С така представените данни, докладът на анализаторите доказва, че операционната система Android е почти два пъти по-нестабилна от iOS, а в обобщение сумата на крашналите устройства при нея е 74%, като това се е случило най-вече при комуникацията и приложенията на социалните мрежи, които са сред най-използваните в съвременните смартфони.

Като цяло можем да обвиним за тази ситуация, голямата фрагментация при телефоните с Android, които са произведени от стотици компании, добавили в операционната система на Google свои собствени приложения и модификации, докато Apple сама създава както хардуера, така и софтуера за своите устройства, което й дава пълен контрол и възможност за усъвършенстване на крайния продукт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This