Изберете Страница

Изследване сочи, че Android смартфоните крашват много по-често от iPhone

Android смартфоните може да изглеждат много по-бързи и мощни от iPhone на хартия, но при реална употреба това е далеч от истината! Ново проучване установи, че при тях операционната система се срива (крашва) много по-често, отколкото пре най-големият им съперник на пазара – iPhone.

Blanco Technology Group изследва броя устройства с Android през първото тримесечие на 2016 година, които са имали проблеми и установи, че платформата на Google отбелязва 44% неизпълнение на зададените й задачи, за разлика от тази на Apple, при която този процент е 25%. Случаите на крашнали устройства са най-многобройни в Азия – 55%, което е ново покачване, в сравнение с 50% през същия период на миналата година. На второ място се нарежда Европа с 35% и на трето – Северна Америка, с 27%.

Смартфоните на Samsung, които се славят с голямото количество предварително инсталирани програми (bloatware), отбелязват известен напредък, в сравнение с предните години и при тях тези случаи са с честота 7% и 6%, съответно за Galaxy S6 и Galaxy S5, които са цитирани в доклада.

Когато става въпрос за iPhone, моделите 6 и 5s отбелязват най-голям процент крашове – 25% и 17%, като въпреки че тези цифри изглеждат по-високи, в сравнение с конкурентните им устройства на Samsung, това е заблуждаващо, поради много по-големия брой смартфони на корейската марка на пазара.

С така представените данни, докладът на анализаторите доказва, че операционната система Android е почти два пъти по-нестабилна от iOS, а в обобщение сумата на крашналите устройства при нея е 74%, като това се е случило най-вече при комуникацията и приложенията на социалните мрежи, които са сред най-използваните в съвременните смартфони.

Като цяло можем да обвиним за тази ситуация, голямата фрагментация при телефоните с Android, които са произведени от стотици компании, добавили в операционната система на Google свои собствени приложения и модификации, докато Apple сама създава както хардуера, така и софтуера за своите устройства, което й дава пълен контрол и възможност за усъвършенстване на крайния продукт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This