Изберете Страница

Изследване доказа, че Apple не забавя умишлено вашия стар iPhone с актуализациите на iOS

Мнозина вярват в твърдението, че Apple умишлено забавя по-старите модели iPhone когато пуска нова версия на операционната система, за да ви принуди да си купите следващия й модел. Ново изследване на Futuremark обаче, опровергава това твърдение.

Проучването изпробва представянето на различни iPhone в продължение на период от около 18 месеца, като използва приложението за сравнителен анализ на 3DMark. Според резултатите, дори iPhone 5s не е претърпял срив на перформанса на GPU или CPU през това време, а и другите модели се представят по подобен начин.

Futuremark провежда проучването в отговор на доклан от Харвард, според който Apple умишлено забавя старите модели телефони преди пускането на нови. В основата на твърдението е това, че търсенето на предишната генерация iPhone се увеличава, когато новата бъде обявена. Този доклад всъщност не съществува, според студентът в Харвард, Снопс, който е направил подробно проучване в Google, а резултатите са тенденциозно преувеличени с времето.

Излишно е да споменаваме, че има други обяснения защо по-старият ви iPhone може да се чувства леко по-бавен, но никое от тях не е плод на конспирация от страна на самата компания. Освен това Apple би трябвало да наблегне на хардуерните и софтуерни недостатъци, за да създаде усещането, че устройството е неадекватно и се нуждае от ъпгрейд, което би противоречало на маркетинга й.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This