Изберете Страница

Изследване доказа, че Apple не забавя умишлено вашия стар iPhone с актуализациите на iOS

Мнозина вярват в твърдението, че Apple умишлено забавя по-старите модели iPhone когато пуска нова версия на операционната система, за да ви принуди да си купите следващия й модел. Ново изследване на Futuremark обаче, опровергава това твърдение.

Проучването изпробва представянето на различни iPhone в продължение на период от около 18 месеца, като използва приложението за сравнителен анализ на 3DMark. Според резултатите, дори iPhone 5s не е претърпял срив на перформанса на GPU или CPU през това време, а и другите модели се представят по подобен начин.

Futuremark провежда проучването в отговор на доклан от Харвард, според който Apple умишлено забавя старите модели телефони преди пускането на нови. В основата на твърдението е това, че търсенето на предишната генерация iPhone се увеличава, когато новата бъде обявена. Този доклад всъщност не съществува, според студентът в Харвард, Снопс, който е направил подробно проучване в Google, а резултатите са тенденциозно преувеличени с времето.

Излишно е да споменаваме, че има други обяснения защо по-старият ви iPhone може да се чувства леко по-бавен, но никое от тях не е плод на конспирация от страна на самата компания. Освен това Apple би трябвало да наблегне на хардуерните и софтуерни недостатъци, за да създаде усещането, че устройството е неадекватно и се нуждае от ъпгрейд, което би противоречало на маркетинга й.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This