Изберете страница

Изследване доказа, че Apple не забавя умишлено вашия стар iPhone с актуализациите на iOS

Мнозина вярват в твърдението, че Apple умишлено забавя по-старите модели iPhone когато пуска нова версия на операционната система, за да ви принуди да си купите следващия й модел. Ново изследване на Futuremark обаче, опровергава това твърдение.

Проучването изпробва представянето на различни iPhone в продължение на период от около 18 месеца, като използва приложението за сравнителен анализ на 3DMark. Според резултатите, дори iPhone 5s не е претърпял срив на перформанса на GPU или CPU през това време, а и другите модели се представят по подобен начин.

Futuremark провежда проучването в отговор на доклан от Харвард, според който Apple умишлено забавя старите модели телефони преди пускането на нови. В основата на твърдението е това, че търсенето на предишната генерация iPhone се увеличава, когато новата бъде обявена. Този доклад всъщност не съществува, според студентът в Харвард, Снопс, който е направил подробно проучване в Google, а резултатите са тенденциозно преувеличени с времето.

Излишно е да споменаваме, че има други обяснения защо по-старият ви iPhone може да се чувства леко по-бавен, но никое от тях не е плод на конспирация от страна на самата компания. Освен това Apple би трябвало да наблегне на хардуерните и софтуерни недостатъци, за да създаде усещането, че устройството е неадекватно и се нуждае от ъпгрейд, което би противоречало на маркетинга й.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This