Изберете страница

Изследване доказа, че Apple не забавя умишлено вашия стар iPhone с актуализациите на iOS

Мнозина вярват в твърдението, че Apple умишлено забавя по-старите модели iPhone когато пуска нова версия на операционната система, за да ви принуди да си купите следващия й модел. Ново изследване на Futuremark обаче, опровергава това твърдение.

Проучването изпробва представянето на различни iPhone в продължение на период от около 18 месеца, като използва приложението за сравнителен анализ на 3DMark. Според резултатите, дори iPhone 5s не е претърпял срив на перформанса на GPU или CPU през това време, а и другите модели се представят по подобен начин.

Futuremark провежда проучването в отговор на доклан от Харвард, според който Apple умишлено забавя старите модели телефони преди пускането на нови. В основата на твърдението е това, че търсенето на предишната генерация iPhone се увеличава, когато новата бъде обявена. Този доклад всъщност не съществува, според студентът в Харвард, Снопс, който е направил подробно проучване в Google, а резултатите са тенденциозно преувеличени с времето.

Излишно е да споменаваме, че има други обяснения защо по-старият ви iPhone може да се чувства леко по-бавен, но никое от тях не е плод на конспирация от страна на самата компания. Освен това Apple би трябвало да наблегне на хардуерните и софтуерни недостатъци, за да създаде усещането, че устройството е неадекватно и се нуждае от ъпгрейд, което би противоречало на маркетинга й.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This