Неназовани източници, цитирани от SamMobile твърдят, че Samsung ще представи нови безжични слушалки, заедно със своя Galaxy S8. Все още не е ясно дали те ще се продават отделно, както е с AirPods на Apple, или ще бъдат включени в комплекта на телефона, но според информацията се очаква да притежават изцяло нов дизайн.

Въпреки, че корейският гигант се присмя на своя основен конкурент за решението да премахне традиционния 3.5 мм жак в iPhone 7, упорити слухове твърдят, че Galaxy S8 също няма да притежава такъв изход, което означава, че клиентите на компанията ще трябва да използват слушалки с USB-C накрайник или безжични такива (звучи ви познато, нали?).

Samsung пусна на пазара своите собствени безжични слушалки Gear IconX преди време, така че едва ли можем да разглеждаме плановете й да предостави още едни такива в комплекта на бъдещия си флагман Galaxy S8, но това не променя факта, че компанията продължава да се „вдъхновява“ от решенията на своя основен конкурент Apple, взимайки „на заем“ дори решения, с които първоначално се подиграваше.

Няма да се учудим, ако тези слухове се окажат истина, но може би щеше да е по-добре компанията да ни изненада със самостоятелно решение, поне веднъж!