След като редица слухове сочат, че Apple все още се опитва да вгради Touch ID сензора в дисплея на iPhone 8, нов доклад на iDropNews предполага, че компанията няма да се откаже и да го постави на гърба на устройството, подобно на Galaxy S8. Всъщност гигантът тества различни варианти и прототипи на iPhone, за да избере финалния модел и да го пусне в масово производство. След като проектът бъде окончателно одобрен, той преминава презмножество тежки тестове и все още има възможност пълният редизайн на новия iPhone да стане факт, въпреки някои обезпокоителни спекулации напоследък.

Позовавайки се на свой източник, работещ във Foxconn, iDropNews посочва, че в момента компанията тества два различни дизайна на iPhone 8, но този, който най-вероятно ще влезе в масово производство е именно с вградения в дисплея Touch ID сензор. Другият тестови прототип има сензор на гърба си, подобно на Galaxy S8.

Според доклада, iPhone 8 ще има 4мм декоративна рамка около целия OLED дисплей и „невидима“ предна камера, заедно с по-голям бутон за включване. За да даде по-ясна представа за това как би могъл да изглежда той, изданието публикува няколко концептуални изображения:

Евентуалното позициониране на сензора на гърба на устройството, несъмнено би улеснило много инженерите на компанията, но този вариант би бил и една огромна крачка назад, по отношение на парктичността. Един дисплей с извити ръбове със сигурност е нещо, което всеки фен би искал, но да се жертва лесния и удобен достъп до Touch ID функцията, която използваме десетки пъти на ден, ще придаде горчив привкус както на финалния рзултат, така и на цялостния дизайн. От тази гледна точка, можем само да се надяваме, че неназования източник на изданието е прав и Apple е избрала по-трудния път за създаването на своя десети юбилеен модел iPhone.