Изберете Страница

Изглежда iPhone 8 ще бъде по-тънък, от колкото предполагаме

След като редица слухове сочат, че Apple все още се опитва да вгради Touch ID сензора в дисплея на iPhone 8, нов доклад на iDropNews предполага, че компанията няма да се откаже и да го постави на гърба на устройството, подобно на Galaxy S8. Всъщност гигантът тества различни варианти и прототипи на iPhone, за да избере финалния модел и да го пусне в масово производство. След като проектът бъде окончателно одобрен, той преминава презмножество тежки тестове и все още има възможност пълният редизайн на новия iPhone да стане факт, въпреки някои обезпокоителни спекулации напоследък.

Позовавайки се на свой източник, работещ във Foxconn, iDropNews посочва, че в момента компанията тества два различни дизайна на iPhone 8, но този, който най-вероятно ще влезе в масово производство е именно с вградения в дисплея Touch ID сензор. Другият тестови прототип има сензор на гърба си, подобно на Galaxy S8.

Според доклада, iPhone 8 ще има 4мм декоративна рамка около целия OLED дисплей и „невидима“ предна камера, заедно с по-голям бутон за включване. За да даде по-ясна представа за това как би могъл да изглежда той, изданието публикува няколко концептуални изображения:

Евентуалното позициониране на сензора на гърба на устройството, несъмнено би улеснило много инженерите на компанията, но този вариант би бил и една огромна крачка назад, по отношение на парктичността. Един дисплей с извити ръбове със сигурност е нещо, което всеки фен би искал, но да се жертва лесния и удобен достъп до Touch ID функцията, която използваме десетки пъти на ден, ще придаде горчив привкус както на финалния рзултат, така и на цялостния дизайн. От тази гледна точка, можем само да се надяваме, че неназования източник на изданието е прав и Apple е избрала по-трудния път за създаването на своя десети юбилеен модел iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This