Надеждният анализатор Минг-Чи Куо, известен с прогнозите си по отношение на новите продукти на Apple, сподели очакванията си за някои от тях

Спирайки се основно на 6.1 инчовия iPhone, той отново потвърди предишните си прогнози, че той ще се превърне в най-популярната опция за ъпгрейд, тъй като ще предлага функциите на iPhone X на доста по-ниска цена. Куо вярва, че този модел ще разполага с LCD дисплей, изработен в стила на iPhone X, а масовото му производство ще започне по-късно, заради трудностите, свързани с това, но устройствата все пак ще са готови за септември. Цената на 6.1 инчовия модел, според анализатора ще е между 600 и 700 долара, което е по-малко от първоначално прогнозираната стойност със 100 долара, а разликата идва от използването на по-евтин панел и липсата на 3D Touch, както и от единичната задна камера. Куо прогнозира още, че Apple ще продължи да продава LCD модели, заедно с тези с OLED панели и през следващата година, като ще има и следваща версия на 6.1 инчовия iPhone от тази есен.

По отношение на останалите продукти, които ще видим тази година, анализаторът посочва по-евтини модели MacBook Air, iPad Pro с Face ID, както и следващия Apple Watch, който ще бъде с по-голям дисплей.