Както вече не веднъж сме споменавали, iPhone 8 и iPhone 7s, които ще бъдат представени тази есен, ще споделят няколко ключови дизанерски и хардуерни функции. Въпреки че десетият юбилеен модел ще бъде коронован като най-добрия смартфон на компанията, благодарение на няколко трика и трите телефона ще споделят една знакова характеристика, която според нов доклад ще ни струва допълнителни средства.

Известният анализатор Минг-Чи Куо, който разкри някои нови детайли за iPhone 8 и iPhone 7s тази седмица, направи и някои предположения, по отношение на функцията за безжично зареждане, които не бяха обхванати от предишните доклади. Най-хубавото в бележките на Куо е, че потвърждава това, което вече сме чували, а именно, че всички тазгодишни модели ще имат стъклен корпус и възможност за безжично зареждане. Според анализатора, те ще поддържат WPC стандартно зареждане, което значи, че ще работят със стандарта Qi. Това обаче не означава, че Apple непременно ще постави безжичните зарядни в кутията на всеки нов iPhone. Вместо това компанията ще ги продава като отделни аксесоари, както правят и други производители, но цената им не се споменава в доклада.

За финал Куо твърди, че Apple ще продължи да предлага същия 5W захранващ адаптер USB-A – Lightning кабел, който можем да намерим в кутията на всеки iPhone, дори и портът на iPhone 8 да поддържа USB-C захранване. Това означава, че ще трябва да плащаме допълнително и за USB-C зярядно за новия флагман на компанията.