Изберете Страница

Заявки за търговска марка сочат, че realityOS вероятно ще дебютира на WWDC 2022

Световната конференция на разработчиците на Apple WWDC 2022 започва само след седмица, а интересни подробности за заявки за търговска марка за realityOS сочат, че новата операционна система на компанията, която ще задвижва предстоящите AR/VR очила, сочат, че тя може да бъде представена сега.


Заявките за търговска марка са две и първоначално са подадени на 8 декември 2021 година, но крайните им срокове за подаване в чужбина са 8 юни и 9 юни. Самите документи не са етикетирани или маркирани като търговски марки на Apple, но има признаци, които намекват, че са притежание на гиганта. Документите са на името на компания Realityo Systems LLC, а адресът й е същият, който Apple използва преди за заявките на името на macOS Monterey преди тя да стартира.

RealityOS беше случайно посочена от Apple в регистрите за актуализация на App Store по-рано тази година, потвърждавайки съществуването на новата операционна система, известна още като rOS. За нея първо писа Bloomberg през 2017 година, посочвайки кодово име Oak.

RealityOS ще работи първоначално на висок клас нишови AR/VR очила, които Apple планира да обяви тази или в началото на следващата година, твъди Bloomberg. Компанията наскоро е представила усторйството пред част от борда, намеквайки, че то е почит завършено.

Очилата ще разполагат с два 4К micro-OLED дисплея, 15 модула на камерата, мощни процесори, еквивалентни на тези от серията М, възможности за проследяване наочите, поддръжка на жестове с ръце, пространствено аудио и други функции. Очаква се цената им да е около 3000 долара. Слуховете не казват дали Apple планира да обяви устройството по време на WWDC 2022, но датите на подаване на заявките за търговска марка намекват, че компанията може да има каков да каже по въпроса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This