Изберете страница

Заявки за търговска марка сочат, че realityOS вероятно ще дебютира на WWDC 2022

Световната конференция на разработчиците на Apple WWDC 2022 започва само след седмица, а интересни подробности за заявки за търговска марка за realityOS сочат, че новата операционна система на компанията, която ще задвижва предстоящите AR/VR очила, сочат, че тя може да бъде представена сега.


Заявките за търговска марка са две и първоначално са подадени на 8 декември 2021 година, но крайните им срокове за подаване в чужбина са 8 юни и 9 юни. Самите документи не са етикетирани или маркирани като търговски марки на Apple, но има признаци, които намекват, че са притежание на гиганта. Документите са на името на компания Realityo Systems LLC, а адресът й е същият, който Apple използва преди за заявките на името на macOS Monterey преди тя да стартира.

RealityOS беше случайно посочена от Apple в регистрите за актуализация на App Store по-рано тази година, потвърждавайки съществуването на новата операционна система, известна още като rOS. За нея първо писа Bloomberg през 2017 година, посочвайки кодово име Oak.

RealityOS ще работи първоначално на висок клас нишови AR/VR очила, които Apple планира да обяви тази или в началото на следващата година, твъди Bloomberg. Компанията наскоро е представила усторйството пред част от борда, намеквайки, че то е почит завършено.

Очилата ще разполагат с два 4К micro-OLED дисплея, 15 модула на камерата, мощни процесори, еквивалентни на тези от серията М, възможности за проследяване наочите, поддръжка на жестове с ръце, пространствено аудио и други функции. Очаква се цената им да е около 3000 долара. Слуховете не казват дали Apple планира да обяви устройството по време на WWDC 2022, но датите на подаване на заявките за търговска марка намекват, че компанията може да има каков да каже по въпроса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This