Eurasian regulatory database, която предсказа появата на AirPods, iPhone 7, новите MacBook и iPad, отново има какво да покаже. Нова заявка, открита от Consomac сочи, че има необявен модел „iPhone, който работи с iOS 11″.

Устройствата обикновено се показват в тази база данни около месец преди да бъдат обявени официално, а заявката е публикувана вчера, което предполага, че смартфонът ще дебютира в началото на мий или юни.

Базата данни на Евразийската икономическа комисия има фантастична история на точност, така че не бива да се пренебрегва като източник. В този случай, изразът „смартфон, който работи с iOS 11” не носи много информация за новото устройство, но можем да предположим някои варианта.

Твърде рано е за дебюта на трите тазгодишни модели, наследници на iPhone X, които се очакват през септември. Може би има възможност това да е вариант на iPhone X, чието актуализиране през лятото би довело до по-евтино производство, преди пускане на тазгодишинте модели, но все още няма слухове за подобен телефон, така че стигаме отново до идеята за наследник на iPhone SE, който може да дебютира съвсем скоро. Сегшният модел iPhone SE излезе през март 2016 година и опресняването му вече закъснява, ако съдим по модела на работа на компанията. Има редица слухове за новата версия на хардуера, въпреки че анализаторите залагат на малки промени. Добре е да нямаме високи очаквания, тъй като външно шасито най-вероятно няма да претърпи генерален редизайн, но за сметка на това телефонът ще получи нов чип, може би А10 и редица функции, присъщи за по-големите му събратя.

Дали той да бъде обявен на отделно медийно събитие, или това ще се случи по време на WWDC 2018 няма как да знаем, така че остава да изчакаме още малко, за да разберем какво ни е приготвила Apple.