Изберете страница

Защо iPhone 7s може да е по-добрия избор тази година?

Все още остават няколко месеца, до момента, в който Apple ще представи новото поколение iPhone, но слуховете за него не спират. iPhone 8, iPhone Edition или iPhone X, независимо как ще се казва десетия юбилен модел на компанията, той най-вероятно ще има извит дисплей от край до край, без хоум бутон и с 3D камера с възможности за разпознаване на лица. До тук всичко звучи чудесно, но може би още има известен шанс за iPhone 7s серията, която ще съпътства изцяло променения флагман на гиганта тази година.

Всичко се свежда до компромисите, които най-вероятно ще се наложи да направи Apple, за да вложи всички тези забележителни функции в своя iPhone 8. Искате дисплей без рамка? Това означава, че няма да има хоум бутон, нито сензор за пръстови отпечатъци отпред. Множество слухове твърдят, че компанията все още се опитва да усъвършенства технологията за вграждане на Touch ID под дисплея, но някои източници твърдят, че той ще бъде поместен на гърба на устройството, подобно на този при Galaxy S8.

Без да пресилваме нещата, това би било катастрофа, която ще върне компанията крачка назад, спрямо интуитивното и лесно използване на пръстовия отпечатък в текущите й модели, а Samsung вече търпи критики за решението си да постави сензора близо до задната камера, което е предпоставка за непрекъснатото й зацапване. Оправданията на компанията, че по този начин е освободила повече вътрешно пространство за батерията, не могат да намалят ефекта от ужасното потребителски изживяване. Лесно е да си помислим, че Apple няма да се остави да попадне в този капан, въпреки че премахването на 3.5 мм жак за слушалки миналата година, беше прието изключително враждебно от голяма част от феновете й и продължава да им причинава дискомфорт до момента. Едно евентуално преместване на сензора за пръстови отпечатъци на гърба на талефона, може да бъде квалифицирано като далеч по-малко събитие, което сочи, че компанията лесно би могла да направи точно това.

Има още куп неща, които ни карат да мислим, че iPhone 8 и фантастичните му функции като извити панели, OLED екран и сензор за ириса на окото, ще увеличат цената на усторйството и това ще доведе до известни затруднения на Apple при задържането на високия марж на печалба. Вместо това се очаква iPhone 7s и 7S Plus да пристигнат на почти същата цена, като своите предшественици, за сметка на предполагаемата цена на луксозния вариант от 1000 долара.

Apple се придържа към LCD технологията в продължение на дълги години и е разумно да предположим, че пъвото поколение OLED iPhone може да донесе редица бъгове. Дори Samsung, която поризвежда и използва в своите устройства тези дисплеи, все още има известни проблеми с тях. Всичко това ни навежда на мисълта, че може би ще е по-добре да се изчака поне още една година, докато гигантът изчисти еветуалните проблеми в новото си поколение OLED iPhone, а покупката му тази есен би била до голяма степен рискова.

Няма как да твърдим, че iPhone 8 ще бъде грешка и феновете няма да го купуват, но ако Apple действително представи заедно с него iPhone 7s, със същия процесор и някои дребни подобрения на камерата, но на много по-ниска цена, то няма ли той да е по-добрата алтернатива тази есен? Може би единственото, което би повлияло на избора на потребителите е безкрайното отегчение от налагания вече три поредни години външен дизайн, но ако и там има известни промени, може би голяма част от тях ще изберат именно iPhone 7s/7s Plus, вместо iPhone 8?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This