Изберете Страница

Започна производството на компоненти за новото поколение iPhone

Доставчиците на Apple вече произвеждат компоненти за новото поколение iPhone, твърди DigiTimes. Както гласяха и повечето слухове, тази есен компанията ще представи общо три модела, като първите два ще бъдат лек ъпгрейд на текущите iPhone7/7 Plus, с шаси от подсилено стъкло и алуминиева рамка, което ще няма да промени много външния им дизайн и размери, но ще позволи безжично зареждане. Десетият юбилеен модел, който условно наричаме iPhone 8, ще бъде с 5.8 инчов OLED дисплей, метална рамка, може би от стомана и също стъклен корпус.

Тук може би трябва да отбележим, че се появиха и нови рендери на бъдещия iPhone 8, iPhone X, или както и да бъде наречен OLED модела, които показват изцяло обновен дизайн, с тънка рамка около екрана, малък отрязък в горната му част, където трябва да бъдат монтирани всички сензори на предния панел и разбира се новата iOS 11 с някои от основните й функции:

Трябва да обърнем внимание на сензорната лента в горната част на дисплея, където най-вероятно ще се намира камерата, сензорите за бизост и светлина и говорителя, и която леко прекъсва линията на самия екран. Всъщност това е и най-несигурната част в предложения от iDropNews концептуален дизайн, тъй като все още не е ясно какво ще прави компанията с двете полета отстрани. Може би има два варианта – в единия там биха могли да се показват различни картини, фонове, скрийнсейвъри, или приложения, но това би затруднило много разработчиците, които ще трябва да съобразяват интерфейса на апликациите си с разположението около централната лента. Във втория и по-вероятен вариант, компанията би могла да затъмни, или изсветли тази част, като разположи в нея контрастни цветни икони за часа, сигнала, батерията и прочие, като остави основната част от дисплея отдолу с правилна правоъгълна форма.

iPhone 8 няма да има хоум бутон, а Touch ID ще бъде вграден под екрана, основната му камера ще е двойна, вертикално разположена с възможност за оптична стабилизация и на двата сензора, а процесорът му ще е новият А11.

Спекулира се, че цената на OLED модела ще надхвърли психологическата граница от 1000 долара. Apple ще представи трите модела през септември, но се очаква iPhone 8 да излезе на пазара най-рано през октомври.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This