Доставчиците на Apple вече произвеждат компоненти за новото поколение iPhone, твърди DigiTimes. Както гласяха и повечето слухове, тази есен компанията ще представи общо три модела, като първите два ще бъдат лек ъпгрейд на текущите iPhone7/7 Plus, с шаси от подсилено стъкло и алуминиева рамка, което ще няма да промени много външния им дизайн и размери, но ще позволи безжично зареждане. Десетият юбилеен модел, който условно наричаме iPhone 8, ще бъде с 5.8 инчов OLED дисплей, метална рамка, може би от стомана и също стъклен корпус.

Тук може би трябва да отбележим, че се появиха и нови рендери на бъдещия iPhone 8, iPhone X, или както и да бъде наречен OLED модела, които показват изцяло обновен дизайн, с тънка рамка около екрана, малък отрязък в горната му част, където трябва да бъдат монтирани всички сензори на предния панел и разбира се новата iOS 11 с някои от основните й функции:

Трябва да обърнем внимание на сензорната лента в горната част на дисплея, където най-вероятно ще се намира камерата, сензорите за бизост и светлина и говорителя, и която леко прекъсва линията на самия екран. Всъщност това е и най-несигурната част в предложения от iDropNews концептуален дизайн, тъй като все още не е ясно какво ще прави компанията с двете полета отстрани. Може би има два варианта – в единия там биха могли да се показват различни картини, фонове, скрийнсейвъри, или приложения, но това би затруднило много разработчиците, които ще трябва да съобразяват интерфейса на апликациите си с разположението около централната лента. Във втория и по-вероятен вариант, компанията би могла да затъмни, или изсветли тази част, като разположи в нея контрастни цветни икони за часа, сигнала, батерията и прочие, като остави основната част от дисплея отдолу с правилна правоъгълна форма.

iPhone 8 няма да има хоум бутон, а Touch ID ще бъде вграден под екрана, основната му камера ще е двойна, вертикално разположена с възможност за оптична стабилизация и на двата сензора, а процесорът му ще е новият А11.

Спекулира се, че цената на OLED модела ще надхвърли психологическата граница от 1000 долара. Apple ще представи трите модела през септември, но се очаква iPhone 8 да излезе на пазара най-рано през октомври.