Изберете страница

Започна производството на компоненти за новото поколение iPhone

Доставчиците на Apple вече произвеждат компоненти за новото поколение iPhone, твърди DigiTimes. Както гласяха и повечето слухове, тази есен компанията ще представи общо три модела, като първите два ще бъдат лек ъпгрейд на текущите iPhone7/7 Plus, с шаси от подсилено стъкло и алуминиева рамка, което ще няма да промени много външния им дизайн и размери, но ще позволи безжично зареждане. Десетият юбилеен модел, който условно наричаме iPhone 8, ще бъде с 5.8 инчов OLED дисплей, метална рамка, може би от стомана и също стъклен корпус.

Тук може би трябва да отбележим, че се появиха и нови рендери на бъдещия iPhone 8, iPhone X, или както и да бъде наречен OLED модела, които показват изцяло обновен дизайн, с тънка рамка около екрана, малък отрязък в горната му част, където трябва да бъдат монтирани всички сензори на предния панел и разбира се новата iOS 11 с някои от основните й функции:

Трябва да обърнем внимание на сензорната лента в горната част на дисплея, където най-вероятно ще се намира камерата, сензорите за бизост и светлина и говорителя, и която леко прекъсва линията на самия екран. Всъщност това е и най-несигурната част в предложения от iDropNews концептуален дизайн, тъй като все още не е ясно какво ще прави компанията с двете полета отстрани. Може би има два варианта – в единия там биха могли да се показват различни картини, фонове, скрийнсейвъри, или приложения, но това би затруднило много разработчиците, които ще трябва да съобразяват интерфейса на апликациите си с разположението около централната лента. Във втория и по-вероятен вариант, компанията би могла да затъмни, или изсветли тази част, като разположи в нея контрастни цветни икони за часа, сигнала, батерията и прочие, като остави основната част от дисплея отдолу с правилна правоъгълна форма.

iPhone 8 няма да има хоум бутон, а Touch ID ще бъде вграден под екрана, основната му камера ще е двойна, вертикално разположена с възможност за оптична стабилизация и на двата сензора, а процесорът му ще е новият А11.

Спекулира се, че цената на OLED модела ще надхвърли психологическата граница от 1000 долара. Apple ще представи трите модела през септември, но се очаква iPhone 8 да излезе на пазара най-рано през октомври.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This