Изберете страница

Жена от Бирмингам твърди, че новият й iPhone 6s е избухнал в пламъци, подобно на Note 7

След множеството инциденти със самозапалили се Galaxy Note 7, потребителите са много чувствителни на тази тема и една новина от Великобритания предизвика вълнение в интернет пространството.

Продавачка от Бирмингам обяви, че новият й iPhone 6s избухнал в пламъци и подпалил палтото, с което била облечена. 26 годишната Антония Галахър разказва пред Daily Mail за инцидент, който всъщност се случва през ноември:

„ Вървях по пътя и телефонът беше в десния джоб на палтото ми, когато чух странен шум и погледнах, а той беше в пламъци. Изпаднах в паника и се опитах да го извадя, но не можах, защото беше прекалено горещ, но явно в резултат на опитите ми, той спря да пуши. Това остави прогорена дупка в палтото и блузата ми, а самият телефон не работеше, но представете си какво би станало, ако той беше избухнал в лицето ми, докато говоря по него или в ръцете на малката ми сестра, която често си играе с него?“

Галахър се свързала незабавно с Apple и дала телефона за оглед, но след това не получава нито извинение, нито някаква информация защо се е случило това.

Дали експлозията е предизвикана от контакта на телефона с някакъв предмет в джоба, или от удар и дали имаме повод за притеснения, така и не става ясно, защото няма официално становище на Apple по въпроса.

След проблемите с батерията именно при iPhone 6s, няма как да не се замислим върху това, но и няма реални доказателства, че имаме повод за притеснения. Може би е добре, ако сте сред засегнатите от него, да занесете телефоните си за подмяна на батерията по програмата на компанията, просто така, за всеки случай.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This