Изберете Страница

Жена от Бирмингам твърди, че новият й iPhone 6s е избухнал в пламъци, подобно на Note 7

След множеството инциденти със самозапалили се Galaxy Note 7, потребителите са много чувствителни на тази тема и една новина от Великобритания предизвика вълнение в интернет пространството.

Продавачка от Бирмингам обяви, че новият й iPhone 6s избухнал в пламъци и подпалил палтото, с което била облечена. 26 годишната Антония Галахър разказва пред Daily Mail за инцидент, който всъщност се случва през ноември:

„ Вървях по пътя и телефонът беше в десния джоб на палтото ми, когато чух странен шум и погледнах, а той беше в пламъци. Изпаднах в паника и се опитах да го извадя, но не можах, защото беше прекалено горещ, но явно в резултат на опитите ми, той спря да пуши. Това остави прогорена дупка в палтото и блузата ми, а самият телефон не работеше, но представете си какво би станало, ако той беше избухнал в лицето ми, докато говоря по него или в ръцете на малката ми сестра, която често си играе с него?“

Галахър се свързала незабавно с Apple и дала телефона за оглед, но след това не получава нито извинение, нито някаква информация защо се е случило това.

Дали експлозията е предизвикана от контакта на телефона с някакъв предмет в джоба, или от удар и дали имаме повод за притеснения, така и не става ясно, защото няма официално становище на Apple по въпроса.

След проблемите с батерията именно при iPhone 6s, няма как да не се замислим върху това, но и няма реални доказателства, че имаме повод за притеснения. Може би е добре, ако сте сред засегнатите от него, да занесете телефоните си за подмяна на батерията по програмата на компанията, просто така, за всеки случай.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This