Изберете страница

Жена от Бирмингам твърди, че новият й iPhone 6s е избухнал в пламъци, подобно на Note 7

След множеството инциденти със самозапалили се Galaxy Note 7, потребителите са много чувствителни на тази тема и една новина от Великобритания предизвика вълнение в интернет пространството.

Продавачка от Бирмингам обяви, че новият й iPhone 6s избухнал в пламъци и подпалил палтото, с което била облечена. 26 годишната Антония Галахър разказва пред Daily Mail за инцидент, който всъщност се случва през ноември:

„ Вървях по пътя и телефонът беше в десния джоб на палтото ми, когато чух странен шум и погледнах, а той беше в пламъци. Изпаднах в паника и се опитах да го извадя, но не можах, защото беше прекалено горещ, но явно в резултат на опитите ми, той спря да пуши. Това остави прогорена дупка в палтото и блузата ми, а самият телефон не работеше, но представете си какво би станало, ако той беше избухнал в лицето ми, докато говоря по него или в ръцете на малката ми сестра, която често си играе с него?“

Галахър се свързала незабавно с Apple и дала телефона за оглед, но след това не получава нито извинение, нито някаква информация защо се е случило това.

Дали експлозията е предизвикана от контакта на телефона с някакъв предмет в джоба, или от удар и дали имаме повод за притеснения, така и не става ясно, защото няма официално становище на Apple по въпроса.

След проблемите с батерията именно при iPhone 6s, няма как да не се замислим върху това, но и няма реални доказателства, че имаме повод за притеснения. Може би е добре, ако сте сред засегнатите от него, да занесете телефоните си за подмяна на батерията по програмата на компанията, просто така, за всеки случай.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This