След множеството инциденти със самозапалили се Galaxy Note 7, потребителите са много чувствителни на тази тема и една новина от Великобритания предизвика вълнение в интернет пространството.

Продавачка от Бирмингам обяви, че новият й iPhone 6s избухнал в пламъци и подпалил палтото, с което била облечена. 26 годишната Антония Галахър разказва пред Daily Mail за инцидент, който всъщност се случва през ноември:

„ Вървях по пътя и телефонът беше в десния джоб на палтото ми, когато чух странен шум и погледнах, а той беше в пламъци. Изпаднах в паника и се опитах да го извадя, но не можах, защото беше прекалено горещ, но явно в резултат на опитите ми, той спря да пуши. Това остави прогорена дупка в палтото и блузата ми, а самият телефон не работеше, но представете си какво би станало, ако той беше избухнал в лицето ми, докато говоря по него или в ръцете на малката ми сестра, която често си играе с него?“

Галахър се свързала незабавно с Apple и дала телефона за оглед, но след това не получава нито извинение, нито някаква информация защо се е случило това.

Дали експлозията е предизвикана от контакта на телефона с някакъв предмет в джоба, или от удар и дали имаме повод за притеснения, така и не става ясно, защото няма официално становище на Apple по въпроса.

След проблемите с батерията именно при iPhone 6s, няма как да не се замислим върху това, но и няма реални доказателства, че имаме повод за притеснения. Може би е добре, ако сте сред засегнатите от него, да занесете телефоните си за подмяна на батерията по програмата на компанията, просто така, за всеки случай.