Изберете Страница

Жена от Бирмингам твърди, че новият й iPhone 6s е избухнал в пламъци, подобно на Note 7

След множеството инциденти със самозапалили се Galaxy Note 7, потребителите са много чувствителни на тази тема и една новина от Великобритания предизвика вълнение в интернет пространството.

Продавачка от Бирмингам обяви, че новият й iPhone 6s избухнал в пламъци и подпалил палтото, с което била облечена. 26 годишната Антония Галахър разказва пред Daily Mail за инцидент, който всъщност се случва през ноември:

„ Вървях по пътя и телефонът беше в десния джоб на палтото ми, когато чух странен шум и погледнах, а той беше в пламъци. Изпаднах в паника и се опитах да го извадя, но не можах, защото беше прекалено горещ, но явно в резултат на опитите ми, той спря да пуши. Това остави прогорена дупка в палтото и блузата ми, а самият телефон не работеше, но представете си какво би станало, ако той беше избухнал в лицето ми, докато говоря по него или в ръцете на малката ми сестра, която често си играе с него?“

Галахър се свързала незабавно с Apple и дала телефона за оглед, но след това не получава нито извинение, нито някаква информация защо се е случило това.

Дали експлозията е предизвикана от контакта на телефона с някакъв предмет в джоба, или от удар и дали имаме повод за притеснения, така и не става ясно, защото няма официално становище на Apple по въпроса.

След проблемите с батерията именно при iPhone 6s, няма как да не се замислим върху това, но и няма реални доказателства, че имаме повод за притеснения. Може би е добре, ако сте сред засегнатите от него, да занесете телефоните си за подмяна на батерията по програмата на компанията, просто така, за всеки случай.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This