Изберете Страница

Ето как изглежда молбата за работа на Стив Джобс от 1973 година

В края на миналата седмица заявлението за работа на Стив Джобс от далечната 1973 година беше предложено на търг, като се очаква да донесе до 50 000 долара след приключване на аукциона този четвъртък. Самата молба обаче, ни дава интересената възможност да хвърлим поглед върху живота на Джобс, преди да основе Apple и да направи поредица технологични революции.

Преди да погледнете самия документ, ето малко история:

През 1972 година Джобс се записва в Reed College, либерален колеж за изкуства в Орегон. Това обаче не продължава дълго, защото той отпада едва след първия семестър, но за сметка на това се задържа в кампуса още 18 месеца. Що се отнася до причините за отпадането му, Стив обяснява:

След 6 месеца не можах да видя стойност в това. Нямах представа какво искам да направя с живота си и до колко колежът ще ми помогне да го разбера. Тук харчех парите, които родителите ми баха събирали цял живот, така че реших да се откажа и да се доверя на чувството, че всичко ще се оправи“.

В светлината на всичко казано до сега, молбата за работа на Стив Джобс ни дава интересен поглед върху начина, по който той гледа на себе си, докато все още е студент. Както е видно от самия документ, Джобс отбелязва, че е English Lit major, а в специални умения посочва „електронен техник“ или „инженер по дизайна“. Заявлението сочи, че има опит както с компютри, така и с изчислителна техника и препраща към предишната му работа в Hewlett-Packard.

Въпреки, че няма и намек за вида длъжност, за която Джобс кандидатства, той започва работа в Atari през 1974 година със Стив Возняк.

Търгот се очаква да приклучи в четвъртък, а текущата цена на това късче от историята на великия визионер е 50 000 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This