Изберете страница

Ето как изглежда молбата за работа на Стив Джобс от 1973 година

В края на миналата седмица заявлението за работа на Стив Джобс от далечната 1973 година беше предложено на търг, като се очаква да донесе до 50 000 долара след приключване на аукциона този четвъртък. Самата молба обаче, ни дава интересената възможност да хвърлим поглед върху живота на Джобс, преди да основе Apple и да направи поредица технологични революции.

Преди да погледнете самия документ, ето малко история:

През 1972 година Джобс се записва в Reed College, либерален колеж за изкуства в Орегон. Това обаче не продължава дълго, защото той отпада едва след първия семестър, но за сметка на това се задържа в кампуса още 18 месеца. Що се отнася до причините за отпадането му, Стив обяснява:

След 6 месеца не можах да видя стойност в това. Нямах представа какво искам да направя с живота си и до колко колежът ще ми помогне да го разбера. Тук харчех парите, които родителите ми баха събирали цял живот, така че реших да се откажа и да се доверя на чувството, че всичко ще се оправи“.

В светлината на всичко казано до сега, молбата за работа на Стив Джобс ни дава интересен поглед върху начина, по който той гледа на себе си, докато все още е студент. Както е видно от самия документ, Джобс отбелязва, че е English Lit major, а в специални умения посочва „електронен техник“ или „инженер по дизайна“. Заявлението сочи, че има опит както с компютри, така и с изчислителна техника и препраща към предишната му работа в Hewlett-Packard.

Въпреки, че няма и намек за вида длъжност, за която Джобс кандидатства, той започва работа в Atari през 1974 година със Стив Возняк.

Търгот се очаква да приклучи в четвъртък, а текущата цена на това късче от историята на великия визионер е 50 000 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This