Изберете Страница

Ето как изглежда молбата за работа на Стив Джобс от 1973 година

В края на миналата седмица заявлението за работа на Стив Джобс от далечната 1973 година беше предложено на търг, като се очаква да донесе до 50 000 долара след приключване на аукциона този четвъртък. Самата молба обаче, ни дава интересената възможност да хвърлим поглед върху живота на Джобс, преди да основе Apple и да направи поредица технологични революции.

Преди да погледнете самия документ, ето малко история:

През 1972 година Джобс се записва в Reed College, либерален колеж за изкуства в Орегон. Това обаче не продължава дълго, защото той отпада едва след първия семестър, но за сметка на това се задържа в кампуса още 18 месеца. Що се отнася до причините за отпадането му, Стив обяснява:

След 6 месеца не можах да видя стойност в това. Нямах представа какво искам да направя с живота си и до колко колежът ще ми помогне да го разбера. Тук харчех парите, които родителите ми баха събирали цял живот, така че реших да се откажа и да се доверя на чувството, че всичко ще се оправи“.

В светлината на всичко казано до сега, молбата за работа на Стив Джобс ни дава интересен поглед върху начина, по който той гледа на себе си, докато все още е студент. Както е видно от самия документ, Джобс отбелязва, че е English Lit major, а в специални умения посочва „електронен техник“ или „инженер по дизайна“. Заявлението сочи, че има опит както с компютри, така и с изчислителна техника и препраща към предишната му работа в Hewlett-Packard.

Въпреки, че няма и намек за вида длъжност, за която Джобс кандидатства, той започва работа в Atari през 1974 година със Стив Возняк.

Търгот се очаква да приклучи в четвъртък, а текущата цена на това късче от историята на великия визионер е 50 000 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This