Изберете Страница

Ето какво знаем за новото поколение iPad

Въпреки, че таблетите не са сред най-търсените устройства на Apple и тазгодишното ново поколение iPad, като че ли остава в сянката на слуховете за бъдещия iPhone 8, то все пак е на път към потребителите и трябва да обобщим какво знаем за него.

Звездата категорично ще бъде новият 10.5 инчов модел, слуховете за който започнаха още през август миналата година, когато известният анализатор Минг-Чи Куо заяви, че той ще заеме нишата между 9.7 и 12.9 инчовите модели. Очаква се този таблет да се откроява със своя дизайн и дисплей от край до край, за сметка на физическите му размери, които ще останат същите като при 9.7 инчовия модел. Друга негова основна характеристике ще е виртуалния хоум бутон, който ще заеме мястото на традиционния механечин такъв. По отношение на техническите спецификации се очаква той да се захранва от A10X процесор, който е следващата стъпка след A10, който задвижва iPhone 7. Със своите характеристики този таблет ще ни даде известна представа за това, което ще се случи с десетия юбилеен модел iPhone по-късно тази година и много от слуховете за него са подобни на тези за емблематичния смартфон.

Следващите таблети в портфолиото на компанията са обновените модели на 12.9 и 9.7 инчовите iPad Pro, за които знаем единствено, че ще предложат повече скорост и производителност и може би ще се захранват от същия процесор A10X, като 10.5 инчовия си събрат. Слуховете твърдят, че те ще получат и по-добра камера, и дисплей с автоматично регулиране на цветовете.

Накрая трябва да споменем и възможността да видим и нов бюджетен 9.7 инчов модел iPad, за който споменават някои източници, нещата при него са сравнително неясни. Очаква се той да замести 9.7 инчовия iPad Air 2 с цена от 399 долара и да бъде задвижван от същия A9X процесор. Фокусът на подобренията в него ще е върху производителностти и запазването на нисаката цена и той най-вероятно ще е предназначен за образователни цели.

Заедно с таблетите най-вероятно ще бъде представен и новия стилус Apple Pencil, който е един незаменим аксесоар и позволява лека и безпроблемна работа с голяма точност.

Очаква се новото поколение таблети на Apple да бъде представено на пролетното събитие на компанията, което ще се проведе в новата зала в Apple Park, която ще отвори врати следващия меесц, но все още няма официално потвърждение за това.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This