Изберете Страница

Ето какво знаем за новото поколение iPad

Въпреки, че таблетите не са сред най-търсените устройства на Apple и тазгодишното ново поколение iPad, като че ли остава в сянката на слуховете за бъдещия iPhone 8, то все пак е на път към потребителите и трябва да обобщим какво знаем за него.

Звездата категорично ще бъде новият 10.5 инчов модел, слуховете за който започнаха още през август миналата година, когато известният анализатор Минг-Чи Куо заяви, че той ще заеме нишата между 9.7 и 12.9 инчовите модели. Очаква се този таблет да се откроява със своя дизайн и дисплей от край до край, за сметка на физическите му размери, които ще останат същите като при 9.7 инчовия модел. Друга негова основна характеристике ще е виртуалния хоум бутон, който ще заеме мястото на традиционния механечин такъв. По отношение на техническите спецификации се очаква той да се захранва от A10X процесор, който е следващата стъпка след A10, който задвижва iPhone 7. Със своите характеристики този таблет ще ни даде известна представа за това, което ще се случи с десетия юбилеен модел iPhone по-късно тази година и много от слуховете за него са подобни на тези за емблематичния смартфон.

Следващите таблети в портфолиото на компанията са обновените модели на 12.9 и 9.7 инчовите iPad Pro, за които знаем единствено, че ще предложат повече скорост и производителност и може би ще се захранват от същия процесор A10X, като 10.5 инчовия си събрат. Слуховете твърдят, че те ще получат и по-добра камера, и дисплей с автоматично регулиране на цветовете.

Накрая трябва да споменем и възможността да видим и нов бюджетен 9.7 инчов модел iPad, за който споменават някои източници, нещата при него са сравнително неясни. Очаква се той да замести 9.7 инчовия iPad Air 2 с цена от 399 долара и да бъде задвижван от същия A9X процесор. Фокусът на подобренията в него ще е върху производителностти и запазването на нисаката цена и той най-вероятно ще е предназначен за образователни цели.

Заедно с таблетите най-вероятно ще бъде представен и новия стилус Apple Pencil, който е един незаменим аксесоар и позволява лека и безпроблемна работа с голяма точност.

Очаква се новото поколение таблети на Apple да бъде представено на пролетното събитие на компанията, което ще се проведе в новата зала в Apple Park, която ще отвори врати следващия меесц, но все още няма официално потвърждение за това.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This