Изберете Страница

Ето какво знаем за новото поколение iPad

Въпреки, че таблетите не са сред най-търсените устройства на Apple и тазгодишното ново поколение iPad, като че ли остава в сянката на слуховете за бъдещия iPhone 8, то все пак е на път към потребителите и трябва да обобщим какво знаем за него.

Звездата категорично ще бъде новият 10.5 инчов модел, слуховете за който започнаха още през август миналата година, когато известният анализатор Минг-Чи Куо заяви, че той ще заеме нишата между 9.7 и 12.9 инчовите модели. Очаква се този таблет да се откроява със своя дизайн и дисплей от край до край, за сметка на физическите му размери, които ще останат същите като при 9.7 инчовия модел. Друга негова основна характеристике ще е виртуалния хоум бутон, който ще заеме мястото на традиционния механечин такъв. По отношение на техническите спецификации се очаква той да се захранва от A10X процесор, който е следващата стъпка след A10, който задвижва iPhone 7. Със своите характеристики този таблет ще ни даде известна представа за това, което ще се случи с десетия юбилеен модел iPhone по-късно тази година и много от слуховете за него са подобни на тези за емблематичния смартфон.

Следващите таблети в портфолиото на компанията са обновените модели на 12.9 и 9.7 инчовите iPad Pro, за които знаем единствено, че ще предложат повече скорост и производителност и може би ще се захранват от същия процесор A10X, като 10.5 инчовия си събрат. Слуховете твърдят, че те ще получат и по-добра камера, и дисплей с автоматично регулиране на цветовете.

Накрая трябва да споменем и възможността да видим и нов бюджетен 9.7 инчов модел iPad, за който споменават някои източници, нещата при него са сравнително неясни. Очаква се той да замести 9.7 инчовия iPad Air 2 с цена от 399 долара и да бъде задвижван от същия A9X процесор. Фокусът на подобренията в него ще е върху производителностти и запазването на нисаката цена и той най-вероятно ще е предназначен за образователни цели.

Заедно с таблетите най-вероятно ще бъде представен и новия стилус Apple Pencil, който е един незаменим аксесоар и позволява лека и безпроблемна работа с голяма точност.

Очаква се новото поколение таблети на Apple да бъде представено на пролетното събитие на компанията, което ще се проведе в новата зала в Apple Park, която ще отвори врати следващия меесц, но все още няма официално потвърждение за това.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This