Въпреки, че таблетите не са сред най-търсените устройства на Apple и тазгодишното ново поколение iPad, като че ли остава в сянката на слуховете за бъдещия iPhone 8, то все пак е на път към потребителите и трябва да обобщим какво знаем за него.

Звездата категорично ще бъде новият 10.5 инчов модел, слуховете за който започнаха още през август миналата година, когато известният анализатор Минг-Чи Куо заяви, че той ще заеме нишата между 9.7 и 12.9 инчовите модели. Очаква се този таблет да се откроява със своя дизайн и дисплей от край до край, за сметка на физическите му размери, които ще останат същите като при 9.7 инчовия модел. Друга негова основна характеристике ще е виртуалния хоум бутон, който ще заеме мястото на традиционния механечин такъв. По отношение на техническите спецификации се очаква той да се захранва от A10X процесор, който е следващата стъпка след A10, който задвижва iPhone 7. Със своите характеристики този таблет ще ни даде известна представа за това, което ще се случи с десетия юбилеен модел iPhone по-късно тази година и много от слуховете за него са подобни на тези за емблематичния смартфон.

Следващите таблети в портфолиото на компанията са обновените модели на 12.9 и 9.7 инчовите iPad Pro, за които знаем единствено, че ще предложат повече скорост и производителност и може би ще се захранват от същия процесор A10X, като 10.5 инчовия си събрат. Слуховете твърдят, че те ще получат и по-добра камера, и дисплей с автоматично регулиране на цветовете.

Накрая трябва да споменем и възможността да видим и нов бюджетен 9.7 инчов модел iPad, за който споменават някои източници, нещата при него са сравнително неясни. Очаква се той да замести 9.7 инчовия iPad Air 2 с цена от 399 долара и да бъде задвижван от същия A9X процесор. Фокусът на подобренията в него ще е върху производителностти и запазването на нисаката цена и той най-вероятно ще е предназначен за образователни цели.

Заедно с таблетите най-вероятно ще бъде представен и новия стилус Apple Pencil, който е един незаменим аксесоар и позволява лека и безпроблемна работа с голяма точност.

Очаква се новото поколение таблети на Apple да бъде представено на пролетното събитие на компанията, което ще се проведе в новата зала в Apple Park, която ще отвори врати следващия меесц, но все още няма официално потвърждение за това.