Онези, които вече са актуализирали своите телефони с iOS 11, може и да се изненадат, че превключването между отворени приложения, вече не е така лесно, както преди с 3D Touch. Докато двойното натискане на хоум бутона все още работи, за да ви изведе на екрана за мултитаскинг, то както вече предупредихме, Apple е премахнала жеста за докосване с 3D, който ви позвоялваше да превключвате между тях с натискане в лявата страна на екрана. Той не беше сред най-популярните, но определено беше удобен и избягваше многократното използване на хоум бутона във всекидневието.

Въпреки, че някои смятат, че това се случи именно защото не е така изполван, благодарение на Крейг Федериги, вече знаем истината. В имейл, който той изпрати в отговор на запитването на разочарован фен, Крейг обяснява, че жестът е бил премахнат поради „технически ограничения“, но ще бъде възстановен в следваща актуализцация:

„За съжаление трябваше временно да се откажем от поддръжката на този жест поради технически ограничения. Ще го върнем в предстоящата актуализаци на iOS 11.х. Благодаря и съжалявам за неудобството!“

Разбира се Федериги няма намерение да разяснява в отговора си какви точно са тези технически трудности, както и кога ще дойде тази бъдещя актуализация, но важното е, че любимият на мнозина 3D Touch жест ще се завърне скоро.