Изберете страница

Ето защо бутонът за включване на iPhone 8 е малко по-голям

Може би си спомняте, че на някои от изтеклите изображения на бъдещия десети юбилеен модел iPhone, бутонът за включване и изключване изглеждаше странно удължен? Тогава предположихме, че това е защото в него ще се крие сензорът за пръстови отпечатъци, който така и не намери своето място под големия дисплей от край докрай, но сега се появи още една теория.

Разработчикът Гилерме Рамбо, чието име нашумя покрай разкритията, съврзани с новите устройства на Apple, намерени в случайно изтеклия тестови код за HomePod миналия месец твърди, че с този бутон ще се активира гласовия асистент Siri, когато не се използва фразата „Hey Siri”:

Това звучи много логично, имайки предвид, че iPhone 8 няма да има хардуерен хоум бутон, но Рамбо не споделя на какво се базира твърдението му. Може би то е съврзано с предишните разкрития в изтеклия фирмуер, или е нещо ново, открито в последната бета версия на iOS 11, която компанията пусна миналата седмица. От друга страна обаче, това би променило и начина, по който се включва и изключва устройството, а такава стъпка изглежда странно, имайки предвид, че Apple се стреми да осигури максимална простота и интуитивност при използването на своите продукти.

Дали твърдението на разработчика ще се окаже истина, ще разберем след малко повече от седмица, когато компанията ще представи своя десети юбилеен модел iPhone, заедно с iPhone 7s/7s Plus, Apple Watch Series 3 и 4K Apple TV в новата конферетна зала Steve Jobs Theater в Apple Park.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This