Въпреки огромния успех на Apple Watch на пазара за носиим устройства, приложенията за него в AppStore все още са доста ограничени. Един прототип на Game Boy емулатор, чийто създател е разработчика Габриел О’Фланърти, се опитва да помогне на тази кауза, като предостави богатата библиотека игри на Nintendo за часовника.

Giovanni е с отворен код и е достъпен за разработчиците в GitHub. Както може да се очаква от подобен прототип, той е малко муден, но все пак представлява едно забележително постижение, като се има предвид ограничените възможности на хардуера и софтуера на часовника. Една от основните трудности, които среща проекта са ограничените възможности за контрол, предоставени от Apple Watch. Разработчикът я преодолява единствено чрез въртене на дигиталната коронка нагоре и надолу, а движенията в ляво и дясно се извършват с приплъзване върху екрана. Бутоните А и В са заменени от докосване на самия дисплей, а оставащото пространство за Start и Select е изключително малко. Разбира се тази схема за контрол не е идеална, но като се вземе предвид самия хардуер, е може би единствената възможна.

Към момента емулаторът е тестван само като доказателство за концепцията, че е възможно игрите за Game Boy да се портнат за Apple Watch, а разработчикът се надява да направи някои подобрения след освобождаването на следващата версия watchOS.