Изберете Страница

Една четвърт от потребителите, използващи Windows планират да преминат към macOS

Ново проучване на Verto Analytics, което обхваща 6000 собственици на Windows компютри в САЩ установи, че над 25% от тях планират да мигрират към macOS в следващите 6 месеца. Тази цифра не е много по-различна и при собствениците на лаптопи, където 21% възнамеряват да си купят MacBook през втората половина на годината. За сметка на това, само 2% от от притежателите на Mac имат намерението да мигрират към Windows.

Проучването разглежда групите и според техните доходи, като съвсем естествено тези с по-висока заплата (над 150 000 долара годишно) в по-голямата си част формират групата, която ще премине към macOS.

Тази информация се противопоставя на твърденията на Microsoft от края на миналата година, че Surface устройствата изпреварват по продажби конкуренцията в лицето на Apple.

Ако вземем за база данните на Gartner, че Apple има пазарен дял от около 7%, можем да добием известна представа за мащаба на това проучване. Макар, че машините на компанията имат много по-голямо присъствие на американския пазар, от колкото в останалата част от света, процентът на мигриращите към тях е достатъчно голям, според извадката.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This