Изберете Страница

Една четвърт от потребителите, използващи Windows планират да преминат към macOS

Ново проучване на Verto Analytics, което обхваща 6000 собственици на Windows компютри в САЩ установи, че над 25% от тях планират да мигрират към macOS в следващите 6 месеца. Тази цифра не е много по-различна и при собствениците на лаптопи, където 21% възнамеряват да си купят MacBook през втората половина на годината. За сметка на това, само 2% от от притежателите на Mac имат намерението да мигрират към Windows.

Проучването разглежда групите и според техните доходи, като съвсем естествено тези с по-висока заплата (над 150 000 долара годишно) в по-голямата си част формират групата, която ще премине към macOS.

Тази информация се противопоставя на твърденията на Microsoft от края на миналата година, че Surface устройствата изпреварват по продажби конкуренцията в лицето на Apple.

Ако вземем за база данните на Gartner, че Apple има пазарен дял от около 7%, можем да добием известна представа за мащаба на това проучване. Макар, че машините на компанията имат много по-голямо присъствие на американския пазар, от колкото в останалата част от света, процентът на мигриращите към тях е достатъчно голям, според извадката.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This