Изберете Страница

Една четвърт от потребителите, използващи Windows планират да преминат към macOS

Ново проучване на Verto Analytics, което обхваща 6000 собственици на Windows компютри в САЩ установи, че над 25% от тях планират да мигрират към macOS в следващите 6 месеца. Тази цифра не е много по-различна и при собствениците на лаптопи, където 21% възнамеряват да си купят MacBook през втората половина на годината. За сметка на това, само 2% от от притежателите на Mac имат намерението да мигрират към Windows.

Проучването разглежда групите и според техните доходи, като съвсем естествено тези с по-висока заплата (над 150 000 долара годишно) в по-голямата си част формират групата, която ще премине към macOS.

Тази информация се противопоставя на твърденията на Microsoft от края на миналата година, че Surface устройствата изпреварват по продажби конкуренцията в лицето на Apple.

Ако вземем за база данните на Gartner, че Apple има пазарен дял от около 7%, можем да добием известна представа за мащаба на това проучване. Макар, че машините на компанията имат много по-голямо присъствие на американския пазар, от колкото в останалата част от света, процентът на мигриращите към тях е достатъчно голям, според извадката.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This