Изберете страница

Една четвърт от потребителите, използващи Windows планират да преминат към macOS

Ново проучване на Verto Analytics, което обхваща 6000 собственици на Windows компютри в САЩ установи, че над 25% от тях планират да мигрират към macOS в следващите 6 месеца. Тази цифра не е много по-различна и при собствениците на лаптопи, където 21% възнамеряват да си купят MacBook през втората половина на годината. За сметка на това, само 2% от от притежателите на Mac имат намерението да мигрират към Windows.

Проучването разглежда групите и според техните доходи, като съвсем естествено тези с по-висока заплата (над 150 000 долара годишно) в по-голямата си част формират групата, която ще премине към macOS.

Тази информация се противопоставя на твърденията на Microsoft от края на миналата година, че Surface устройствата изпреварват по продажби конкуренцията в лицето на Apple.

Ако вземем за база данните на Gartner, че Apple има пазарен дял от около 7%, можем да добием известна представа за мащаба на това проучване. Макар, че машините на компанията имат много по-голямо присъствие на американския пазар, от колкото в останалата част от света, процентът на мигриращите към тях е достатъчно голям, според извадката.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This