Изберете Страница

Една функция, приписвана на iOS 11, разбуни духовете в интернет пространството

Има още много време докато iOS 11 стане достъпна за потребителите, но слуховете за нея вече станаха всекидневие. Една нейна функция предизвика редица спорове и това е подаването на сигнал, при правене на скрийншот на съобщение в iMessage.

Това, че системата ще ви известява, ако някой снима изпратеното от вас съобщение наистина не е нещо кой знае колко важно и няма от какво да се притеснявате, ако не посланията ви не съдържат важна лична информация, нали?

Приложението iMessage няма опция за самоизтриващи се съобщения, която стана особено популярна напоследък при конкурентите му и би трябвало да приемем за напълно нормална възможността някой да направи скрийншот на това, което сме му написали и да го изпрати на друг потребители, или да го запази, ако прецени, че е важно.

Защо тогава Apple е сметнала за необходимо подателя да получава известие при подобна ситуация? Мненията тук са разнопосочни и въпреки, че наличието на тази опция, все още не е потвърдено официално, тя може би ще бъде една от на-спорните в iOS 11, ако съществува разбира се.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This