Има още много време докато iOS 11 стане достъпна за потребителите, но слуховете за нея вече станаха всекидневие. Една нейна функция предизвика редица спорове и това е подаването на сигнал, при правене на скрийншот на съобщение в iMessage.

Това, че системата ще ви известява, ако някой снима изпратеното от вас съобщение наистина не е нещо кой знае колко важно и няма от какво да се притеснявате, ако не посланията ви не съдържат важна лична информация, нали?

Приложението iMessage няма опция за самоизтриващи се съобщения, която стана особено популярна напоследък при конкурентите му и би трябвало да приемем за напълно нормална възможността някой да направи скрийншот на това, което сме му написали и да го изпрати на друг потребители, или да го запази, ако прецени, че е важно.

Защо тогава Apple е сметнала за необходимо подателя да получава известие при подобна ситуация? Мненията тук са разнопосочни и въпреки, че наличието на тази опция, все още не е потвърдено официално, тя може би ще бъде една от на-спорните в iOS 11, ако съществува разбира се.