Изберете Страница

Една функция, приписвана на iOS 11, разбуни духовете в интернет пространството

Има още много време докато iOS 11 стане достъпна за потребителите, но слуховете за нея вече станаха всекидневие. Една нейна функция предизвика редица спорове и това е подаването на сигнал, при правене на скрийншот на съобщение в iMessage.

Това, че системата ще ви известява, ако някой снима изпратеното от вас съобщение наистина не е нещо кой знае колко важно и няма от какво да се притеснявате, ако не посланията ви не съдържат важна лична информация, нали?

Приложението iMessage няма опция за самоизтриващи се съобщения, която стана особено популярна напоследък при конкурентите му и би трябвало да приемем за напълно нормална възможността някой да направи скрийншот на това, което сме му написали и да го изпрати на друг потребители, или да го запази, ако прецени, че е важно.

Защо тогава Apple е сметнала за необходимо подателя да получава известие при подобна ситуация? Мненията тук са разнопосочни и въпреки, че наличието на тази опция, все още не е потвърдено официално, тя може би ще бъде една от на-спорните в iOS 11, ако съществува разбира се.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This