Изберете страница

Една функция, приписвана на iOS 11, разбуни духовете в интернет пространството

Има още много време докато iOS 11 стане достъпна за потребителите, но слуховете за нея вече станаха всекидневие. Една нейна функция предизвика редица спорове и това е подаването на сигнал, при правене на скрийншот на съобщение в iMessage.

Това, че системата ще ви известява, ако някой снима изпратеното от вас съобщение наистина не е нещо кой знае колко важно и няма от какво да се притеснявате, ако не посланията ви не съдържат важна лична информация, нали?

Приложението iMessage няма опция за самоизтриващи се съобщения, която стана особено популярна напоследък при конкурентите му и би трябвало да приемем за напълно нормална възможността някой да направи скрийншот на това, което сме му написали и да го изпрати на друг потребители, или да го запази, ако прецени, че е важно.

Защо тогава Apple е сметнала за необходимо подателя да получава известие при подобна ситуация? Мненията тук са разнопосочни и въпреки, че наличието на тази опция, все още не е потвърдено официално, тя може би ще бъде една от на-спорните в iOS 11, ако съществува разбира се.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This