Изберете страница

Една функция, приписвана на iOS 11, разбуни духовете в интернет пространството

Има още много време докато iOS 11 стане достъпна за потребителите, но слуховете за нея вече станаха всекидневие. Една нейна функция предизвика редица спорове и това е подаването на сигнал, при правене на скрийншот на съобщение в iMessage.

Това, че системата ще ви известява, ако някой снима изпратеното от вас съобщение наистина не е нещо кой знае колко важно и няма от какво да се притеснявате, ако не посланията ви не съдържат важна лична информация, нали?

Приложението iMessage няма опция за самоизтриващи се съобщения, която стана особено популярна напоследък при конкурентите му и би трябвало да приемем за напълно нормална възможността някой да направи скрийншот на това, което сме му написали и да го изпрати на друг потребители, или да го запази, ако прецени, че е важно.

Защо тогава Apple е сметнала за необходимо подателя да получава известие при подобна ситуация? Мненията тук са разнопосочни и въпреки, че наличието на тази опция, все още не е потвърдено официално, тя може би ще бъде една от на-спорните в iOS 11, ако съществува разбира се.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This