Изберете Страница

Една от най-полезните скрити функции на iOS 11 е скенерът за документи

В App Store има безброй полезни приложения, които могат да ви помогнат да сканирате документ, когато се налага, но в iOS 11, Apple най-сетне добави полезната функция, въпреки че е доста трудно тя да бъде открита.

За да достигнете до нея, трябва да отворите Notes и да докоснете стара бележка, или да създадете нова. Тогава ще видите знака „+“ над клавиатурата, ограден с кръгче, който ще ви отвори ново меню с четири опции, сред които е и сканирането на документи.

Когато изберете сканиране, ще се отвори камерата и ще ви покани да позиционирате документа пред обектива. Когато това се случи, сканирането ще започне и ще бъде заснета снимка на съответния документ, която ще видите в предварителен преглед в долната част на екрана, а камерата отново ще е активна, за да можете да продължите процеса, ако документът е от няколко страници.

Когато свършите, трябва просто да натиснете бутона за запазване в долната част на дисплея и всички сканирани страници ще бъдат поставени в бележката, която отворихте от начало. Ако искате да ги преместите, просто задръжте върху визуализациятаи изберете Share, когато се появи.

Не става ясно, защо тази полезна опция е скрита в Notes, но новият скенер за документи е един от най-добрите, които могат да се намерят в магазина. Той може да сканира документи от всякакъв ъгъл, дава възможност за заснемане в черно-бяло и да се нанасят маркери след сканиране. Функцията е наистина полезна и щом веднъж сте я открили, със сигурност ще изтриете приложението, което сте използвали за сканиране до сега.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар