Изберете страница

Една от най-полезните скрити функции на iOS 11 е скенерът за документи

В App Store има безброй полезни приложения, които могат да ви помогнат да сканирате документ, когато се налага, но в iOS 11, Apple най-сетне добави полезната функция, въпреки че е доста трудно тя да бъде открита.

За да достигнете до нея, трябва да отворите Notes и да докоснете стара бележка, или да създадете нова. Тогава ще видите знака „+“ над клавиатурата, ограден с кръгче, който ще ви отвори ново меню с четири опции, сред които е и сканирането на документи.

Когато изберете сканиране, ще се отвори камерата и ще ви покани да позиционирате документа пред обектива. Когато това се случи, сканирането ще започне и ще бъде заснета снимка на съответния документ, която ще видите в предварителен преглед в долната част на екрана, а камерата отново ще е активна, за да можете да продължите процеса, ако документът е от няколко страници.

Когато свършите, трябва просто да натиснете бутона за запазване в долната част на дисплея и всички сканирани страници ще бъдат поставени в бележката, която отворихте от начало. Ако искате да ги преместите, просто задръжте върху визуализациятаи изберете Share, когато се появи.

Не става ясно, защо тази полезна опция е скрита в Notes, но новият скенер за документи е един от най-добрите, които могат да се намерят в магазина. Той може да сканира документи от всякакъв ъгъл, дава възможност за заснемане в черно-бяло и да се нанасят маркери след сканиране. Функцията е наистина полезна и щом веднъж сте я открили, със сигурност ще изтриете приложението, което сте използвали за сканиране до сега.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This