В App Store има безброй полезни приложения, които могат да ви помогнат да сканирате документ, когато се налага, но в iOS 11, Apple най-сетне добави полезната функция, въпреки че е доста трудно тя да бъде открита.

За да достигнете до нея, трябва да отворите Notes и да докоснете стара бележка, или да създадете нова. Тогава ще видите знака „+“ над клавиатурата, ограден с кръгче, който ще ви отвори ново меню с четири опции, сред които е и сканирането на документи.

Когато изберете сканиране, ще се отвори камерата и ще ви покани да позиционирате документа пред обектива. Когато това се случи, сканирането ще започне и ще бъде заснета снимка на съответния документ, която ще видите в предварителен преглед в долната част на екрана, а камерата отново ще е активна, за да можете да продължите процеса, ако документът е от няколко страници.

Когато свършите, трябва просто да натиснете бутона за запазване в долната част на дисплея и всички сканирани страници ще бъдат поставени в бележката, която отворихте от начало. Ако искате да ги преместите, просто задръжте върху визуализациятаи изберете Share, когато се появи.

Не става ясно, защо тази полезна опция е скрита в Notes, но новият скенер за документи е един от най-добрите, които могат да се намерят в магазина. Той може да сканира документи от всякакъв ъгъл, дава възможност за заснемане в черно-бяло и да се нанасят маркери след сканиране. Функцията е наистина полезна и щом веднъж сте я открили, със сигурност ще изтриете приложението, което сте използвали за сканиране до сега.