Изберете Страница

Една от най-полезните скрити функции на iOS 11 е скенерът за документи

В App Store има безброй полезни приложения, които могат да ви помогнат да сканирате документ, когато се налага, но в iOS 11, Apple най-сетне добави полезната функция, въпреки че е доста трудно тя да бъде открита.

За да достигнете до нея, трябва да отворите Notes и да докоснете стара бележка, или да създадете нова. Тогава ще видите знака „+“ над клавиатурата, ограден с кръгче, който ще ви отвори ново меню с четири опции, сред които е и сканирането на документи.

Когато изберете сканиране, ще се отвори камерата и ще ви покани да позиционирате документа пред обектива. Когато това се случи, сканирането ще започне и ще бъде заснета снимка на съответния документ, която ще видите в предварителен преглед в долната част на екрана, а камерата отново ще е активна, за да можете да продължите процеса, ако документът е от няколко страници.

Когато свършите, трябва просто да натиснете бутона за запазване в долната част на дисплея и всички сканирани страници ще бъдат поставени в бележката, която отворихте от начало. Ако искате да ги преместите, просто задръжте върху визуализациятаи изберете Share, когато се появи.

Не става ясно, защо тази полезна опция е скрита в Notes, но новият скенер за документи е един от най-добрите, които могат да се намерят в магазина. Той може да сканира документи от всякакъв ъгъл, дава възможност за заснемане в черно-бяло и да се нанасят маркери след сканиране. Функцията е наистина полезна и щом веднъж сте я открили, със сигурност ще изтриете приложението, което сте използвали за сканиране до сега.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Години наред достъпът до бета версиите за разработчици на iOS се осъществяваше само чрез съответния акаунт с годишен абонамент 99 долара. Тази година Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно за всички, които са се регистрирали като разработчици....

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Apple постави началото на изцяло нова категория устройства с първите си очила за смесена реалност Vision Pro. Компанията ги определя като “революционен пространствен компютър, който безпроблемно смесва дигитално съдържание с физическия свят”. Те разполагат с изцяло...

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This