В интервю на конференцията Code Media, Еди Кю разказа заедно с Бен Силвърман, малко повече подробности за риалити поредицата Planet of the Apps, подготвяна от Apple.

Вече е наличен и първият клип:

В него можем да видим разработчиците, които имат 60 секунди, за да създадат „escalator pitch” на своето приложение, след което вече ще имат възможността да го разработят в детайли. В шоуто участват още знаменитости като Гуинет Полтроу, Гари Вайнерчук, Will.i.am и Джесика Алба, които ще дават съвети на участниците и ще избират този от тях, с когото биха искали да работят. След като двойките вече са сформирани, съветниците ще помагат в създаването, предлагането на пазара и тестването на самото приложение. Целта на това състезание са 10 милиона долара, предложени от Lightspeed Venture Partners като финансиране за победителите.

За съжаление все още няма точна дата, на която ще се състои официалната премиера на Planet of the Apps, което ще се излъчва ексклузивно в Apple Music, но Кю потвърди, че това ще се случи тази пролет и в шоуто няма да има реклами, които да прекъсват предаването.