Изберете страница

Един от най-практичните 3D Touch жестове е премахнат в iOS 11

Въпреки, че iOS 11 включва много нови неща, на които тепърва ще се радваме, оказва се, че някои функции са премахнати. Пример за това е един от по-малко известните 3D Touch жестове, който позволява бърз достъп до App Switcher, за да се върнете към предишно приложение, или да затворите всички такива.

Този така практичен и удобен жест, който ви спестява използването на хоум бутона, вече не е наличен и това не се дължи на бъг в бета версиите на iOS 11. За липсата му пръв сигнализира в Twitter потребителят @Irace, като публикува и отговорът на инженер от Apple, който потвърждава умишленото му премахване:

Ако не се сещате какво точно представлява този жест, просто вземете устройство с 3D Touch и iOS 10 и натиснете силно с пръст в долния ляв ъгъл на екрана – това ще ви даде достъп до всички отворени в момента приложения, също както, ако бяхте кликнали два пъти хоум бутона. Опцията е много по-бърза и удобна, а и спестява излишно използване на хоум бутона, който и без това е един от най-употребяваните компоненти в любимите ни телефони. Следващото видео можете припомня как Крейг Федериги демонстрира този жест на представянето на iPhone 6s през септември 2015 година:

Разбира се това не е критичен пропуск в следващата версия на операционната система, но не става ясно защо Apple премахва нещо толкова полезно и удобно, особено като се има предвид, че според слуховете, iPhone 8 няма да има хоум бутон, който да се използва за целта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This