Изберете Страница

Един от най-практичните 3D Touch жестове е премахнат в iOS 11

Въпреки, че iOS 11 включва много нови неща, на които тепърва ще се радваме, оказва се, че някои функции са премахнати. Пример за това е един от по-малко известните 3D Touch жестове, който позволява бърз достъп до App Switcher, за да се върнете към предишно приложение, или да затворите всички такива.

Този така практичен и удобен жест, който ви спестява използването на хоум бутона, вече не е наличен и това не се дължи на бъг в бета версиите на iOS 11. За липсата му пръв сигнализира в Twitter потребителят @Irace, като публикува и отговорът на инженер от Apple, който потвърждава умишленото му премахване:

Ако не се сещате какво точно представлява този жест, просто вземете устройство с 3D Touch и iOS 10 и натиснете силно с пръст в долния ляв ъгъл на екрана – това ще ви даде достъп до всички отворени в момента приложения, също както, ако бяхте кликнали два пъти хоум бутона. Опцията е много по-бърза и удобна, а и спестява излишно използване на хоум бутона, който и без това е един от най-употребяваните компоненти в любимите ни телефони. Следващото видео можете припомня как Крейг Федериги демонстрира този жест на представянето на iPhone 6s през септември 2015 година:

Разбира се това не е критичен пропуск в следващата версия на операционната система, но не става ясно защо Apple премахва нещо толкова полезно и удобно, особено като се има предвид, че според слуховете, iPhone 8 няма да има хоум бутон, който да се използва за целта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This