Въпреки, че iOS 11 включва много нови неща, на които тепърва ще се радваме, оказва се, че някои функции са премахнати. Пример за това е един от по-малко известните 3D Touch жестове, който позволява бърз достъп до App Switcher, за да се върнете към предишно приложение, или да затворите всички такива.

Този така практичен и удобен жест, който ви спестява използването на хоум бутона, вече не е наличен и това не се дължи на бъг в бета версиите на iOS 11. За липсата му пръв сигнализира в Twitter потребителят @Irace, като публикува и отговорът на инженер от Apple, който потвърждава умишленото му премахване:

Ако не се сещате какво точно представлява този жест, просто вземете устройство с 3D Touch и iOS 10 и натиснете силно с пръст в долния ляв ъгъл на екрана – това ще ви даде достъп до всички отворени в момента приложения, също както, ако бяхте кликнали два пъти хоум бутона. Опцията е много по-бърза и удобна, а и спестява излишно използване на хоум бутона, който и без това е един от най-употребяваните компоненти в любимите ни телефони. Следващото видео можете припомня как Крейг Федериги демонстрира този жест на представянето на iPhone 6s през септември 2015 година:

Разбира се това не е критичен пропуск в следващата версия на операционната система, но не става ясно защо Apple премахва нещо толкова полезно и удобно, особено като се има предвид, че според слуховете, iPhone 8 няма да има хоум бутон, който да се използва за целта.