Изберете страница

Един от най-лошите сценарии за iPhone 8 отново излиза на преден план

След многобройните спекулации на тема изцяло обновения дизайн на десетия юбилеен модел iPhone тази година, всички се надяваме през септември Apple да представи нещо наистина изключително. Едно от най-големите предизвикателства пред гиганта безспорно е вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под големия OLED дисплей – нещо, с което Samsung така и не можа да се справи в своя Galaxy S8, като най-накрая постави спорния сензор на гърба на телефона, и с което предизвика редица критики.

Една снимка отново поставя на дневен ред този проблем, след като Slashleaks публикува схема на бъдещия iPhone 8 с датчик за пръстови отпечатъци под логото на компанията на гърба му. Всъщнос ттова е втората публикация на сайта, която предполага такова местоположение, след като анализаторът Тимъти Аркъри предположи, че той ще се намира именно там.

Това разбира се би бил най-лошия сценарий за десетия юбилеен модел iPhone, тъй като мястото е неудобно и подобна стъпка би била крачка назад за Apple, която се гордее с простотата и интуитивността на своите устройства. Множество слухове твърдят, че компанията изпитва известни затруднения с тахнологията за вграждане на сензора под дисплея, която би позволила на целия екран, или определена зона от него да се превърне в биометричен скенер.

Това изображение е в разрез с последните изтекли снимки на макети на iPhone 8, в които не се забелязва сензор на гърба на устройствата, но всъщност няма как да знаем, коя от двете версии е достоверна и какво решение е намерила Apple. Можем само да се надяваме, че с присъщия си перфекционизъм, компанията няма да разочарова феновете си и ще им предложи едно наистина завършено и уникално устройство, по случай десетия рожден ден на iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This