След многобройните спекулации на тема изцяло обновения дизайн на десетия юбилеен модел iPhone тази година, всички се надяваме през септември Apple да представи нещо наистина изключително. Едно от най-големите предизвикателства пред гиганта безспорно е вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под големия OLED дисплей – нещо, с което Samsung така и не можа да се справи в своя Galaxy S8, като най-накрая постави спорния сензор на гърба на телефона, и с което предизвика редица критики.

Една снимка отново поставя на дневен ред този проблем, след като Slashleaks публикува схема на бъдещия iPhone 8 с датчик за пръстови отпечатъци под логото на компанията на гърба му. Всъщнос ттова е втората публикация на сайта, която предполага такова местоположение, след като анализаторът Тимъти Аркъри предположи, че той ще се намира именно там.

Това разбира се би бил най-лошия сценарий за десетия юбилеен модел iPhone, тъй като мястото е неудобно и подобна стъпка би била крачка назад за Apple, която се гордее с простотата и интуитивността на своите устройства. Множество слухове твърдят, че компанията изпитва известни затруднения с тахнологията за вграждане на сензора под дисплея, която би позволила на целия екран, или определена зона от него да се превърне в биометричен скенер.

Това изображение е в разрез с последните изтекли снимки на макети на iPhone 8, в които не се забелязва сензор на гърба на устройствата, но всъщност няма как да знаем, коя от двете версии е достоверна и какво решение е намерила Apple. Можем само да се надяваме, че с присъщия си перфекционизъм, компанията няма да разочарова феновете си и ще им предложи едно наистина завършено и уникално устройство, по случай десетия рожден ден на iPhone.