Изберете страница

Един от най-лошите сценарии за iPhone 8 отново излиза на преден план

След многобройните спекулации на тема изцяло обновения дизайн на десетия юбилеен модел iPhone тази година, всички се надяваме през септември Apple да представи нещо наистина изключително. Едно от най-големите предизвикателства пред гиганта безспорно е вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под големия OLED дисплей – нещо, с което Samsung така и не можа да се справи в своя Galaxy S8, като най-накрая постави спорния сензор на гърба на телефона, и с което предизвика редица критики.

Една снимка отново поставя на дневен ред този проблем, след като Slashleaks публикува схема на бъдещия iPhone 8 с датчик за пръстови отпечатъци под логото на компанията на гърба му. Всъщнос ттова е втората публикация на сайта, която предполага такова местоположение, след като анализаторът Тимъти Аркъри предположи, че той ще се намира именно там.

Това разбира се би бил най-лошия сценарий за десетия юбилеен модел iPhone, тъй като мястото е неудобно и подобна стъпка би била крачка назад за Apple, която се гордее с простотата и интуитивността на своите устройства. Множество слухове твърдят, че компанията изпитва известни затруднения с тахнологията за вграждане на сензора под дисплея, която би позволила на целия екран, или определена зона от него да се превърне в биометричен скенер.

Това изображение е в разрез с последните изтекли снимки на макети на iPhone 8, в които не се забелязва сензор на гърба на устройствата, но всъщност няма как да знаем, коя от двете версии е достоверна и какво решение е намерила Apple. Можем само да се надяваме, че с присъщия си перфекционизъм, компанията няма да разочарова феновете си и ще им предложи едно наистина завършено и уникално устройство, по случай десетия рожден ден на iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This