Изберете Страница

Един от най-лошите сценарии за iPhone 8 отново излиза на преден план

След многобройните спекулации на тема изцяло обновения дизайн на десетия юбилеен модел iPhone тази година, всички се надяваме през септември Apple да представи нещо наистина изключително. Едно от най-големите предизвикателства пред гиганта безспорно е вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под големия OLED дисплей – нещо, с което Samsung така и не можа да се справи в своя Galaxy S8, като най-накрая постави спорния сензор на гърба на телефона, и с което предизвика редица критики.

Една снимка отново поставя на дневен ред този проблем, след като Slashleaks публикува схема на бъдещия iPhone 8 с датчик за пръстови отпечатъци под логото на компанията на гърба му. Всъщнос ттова е втората публикация на сайта, която предполага такова местоположение, след като анализаторът Тимъти Аркъри предположи, че той ще се намира именно там.

Това разбира се би бил най-лошия сценарий за десетия юбилеен модел iPhone, тъй като мястото е неудобно и подобна стъпка би била крачка назад за Apple, която се гордее с простотата и интуитивността на своите устройства. Множество слухове твърдят, че компанията изпитва известни затруднения с тахнологията за вграждане на сензора под дисплея, която би позволила на целия екран, или определена зона от него да се превърне в биометричен скенер.

Това изображение е в разрез с последните изтекли снимки на макети на iPhone 8, в които не се забелязва сензор на гърба на устройствата, но всъщност няма как да знаем, коя от двете версии е достоверна и какво решение е намерила Apple. Можем само да се надяваме, че с присъщия си перфекционизъм, компанията няма да разочарова феновете си и ще им предложи едно наистина завършено и уникално устройство, по случай десетия рожден ден на iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This