Срещали сме какви ли не екстравагантни постъпки на богати хора по света, но това може би е една от най-странните. Синът на най-богатия човек в Китай купи на своя аляски маламут Коко не един и два, а цели осем нови iPhone 7 и публикува снимки на кучето с купчината кутии в социалната мрежа Weibo.

iphone-7-2

Какво точно иска да покаже Уанг с този жест? Явно подразнен от хвалбите на останалите участници в мрежата и новите им телефони, той решава да докаже, че може да си позволи много повече и то не за себе си, а за любимото си куче.

Знам, звучи като каприз на разглезено богаташко дете и със сигурност е точно това, но се оказва, че купчината iPhone 7 не са първия технологичен подарък на Коко. Когато дебютира Apple Watch, Уанг публикува снимка на Коко, който гордо носи на двете си предни лапички два часовника и то не какви да е, а златни, с цена около 10 000 долара бройката.

apple-watch

Ясно е, че нито часовниците, нито телефоните ще бъдат реално използвани от кучето, но докато в световен мащаб наличнитe бройки от новия смартфон критично намаляват и стотици фенове се редят на опашки пред магазините, за да успеят да си го купят, малкият, разглезен китаец демонстрира своето богатство, подарявайке на домашния си любимец цели осем бройки и това не може да не подразни потребителите на социалната мрежа. Хиляди коментират снимките и със съжаление обобщават, че Коко живее по-добре от толкова много хора по света.

Уанг е единственото дете на Уанг Джианлин, председател на Dalian Wanda, най-големият строителен предприемач в Китай. Богатството на Уанг старши възлиза на 28.8 милиарда долара.

Все пак, ако искаме да направим злобен коментар, той би могъл да звучи така: „Ако се съди по опаковките, дори милиардите на Уанг не са успели да му осигурят привилегията да притежава лъскаво черния модел, който е изчерпан в цял свят!“