Изберете страница

Един месец с Razer Nabu X


Винаги съм искала да пробвам някой от многобройните тракери на пазара, но някак си все не стигах до покупка. Когато разбрах, че ще имам възможността да тествам Razer Nabu X, искренно се зарадвах, тъй като това беше един от моделите, които харесвам отдавна.

При получаването на гривната, нетърпеливо отворих скромната, елегантна кутийка и я извадих. Заедно с нея идва книжка с инструкции и кабел за зареждане. Много по-заинтригувана бях от самата гривна обаче. Razer Nabu X е изработена от мека и много приятна на допир гума, която стои изключително стилно и удобно на ръката, като е подходяща както за по-спортно, така и за по-официално облекло. Всъщност черната гумена лента остава почти незабелязана, докато извършва основната си дейност, а именно да следи движенията ви, да измерва разстояние и крачки, изгорени калории и това, което на мен ми беше най-интересно – да следи съня. Върху повърхността й има само три цветни диодчета, чрез комбинация от светлините на които, можете лесно да разберете какви известия сте получили, без да се налага да вадите телефона си от джоба.

Гривната има и вибрация, която просто няма как да пропуснете, дори и да сте с дебели дрехи, а безшумната аларма е просто перфектна за всякакви ситуации, при които не искате да безпокоите околните, като навиете тази на телефона за определен час. Именно с тази аларма, аз просто забравих, че мога да се будя по друг начин.

В началото се притеснявах да не изгубя гривната докато съм навън, защото се движа много, както покрай новата си любима игра Pokemon GO, така и с моето куче, но се оказа, че тя се захваща изключително стабилно и няма шанс да се разкопчае случайно. Другата приятна изненада е, че Razer Nabu X не се бои от намокряне и не е нужно да се притеснявате за нея, ако ви завали дъжд или при случайни пръски в домакинската работа. Е, не трябва да се накисва умишлено, или да се подлага на третиране с агресивни препарати, но спокойно можете да си вземете с нея душ, или да я изплакнете, ако се е замърсила.

Както вече споменах, от лятото съм запален фен на Pokemon GO, играта която взриви мобилния пазар и която е базирана именно на ходене и лов на покемони в реалния свят, както и на изминаване на дълги разстояния, за да се излюпят те от яйци, или за да се съберат необходимите топки за ловенето им. Все ми се струваше обаче, че изминатото от мен разстояние през деня, някак си не се отчита точно в играта и затова започнах да сравнявам с данните, записани от гриваната. Тук изникна притеснението за живота на батерията на моя верен iPhone 6, който освен че беше подложен на огромно натоварване от самата игра, която изисква непрекъснато стоене на екран и използване на GPS, трябваше да стои и с включен Bluetooth, за да се свързва с Razer Nabu X. Оказа се, че и тези ми притеснения са били излишни, защото връзката на телефона с гривната не оказва осезаемо влияние на живота на батерията.

Програмата, която се използва за свързване е налична в App Store и трябва просто да бъде оставена във фонов режим, като дори и да бъде прекъсната, това не е проблем, защото при последващото синхронизиране с Nabu X, всички данни от гривната се показват. Тя също не оказва особено влияние на живота на батерията, нещо което не можем да кажем за постоянно използваните социални мрежи и месинджъри, без които вече не можем.

photo-9-25-16-14-28-23

Така ден след ден прекарвах изключително приятни мигове навън на открито, нещо което не ми се беше случвало отдавна, покрай основната ми работа и се отдадох на движението и хубавото късно лято. Може би си мислите, че Razer Nabu X трябва да се зарежда всеки ден при такава употреба, но грешите – батерията й издържа около две седмици, а след това се зарежда за около час, като аз обикновено използвам времето, през което пиша, за да не обърквам данните за ходенето и изгорените калории. Гривната може да се зарежда както на компютъра, така и с всяко зарядно за мобилен телефон.

Честно казано така свикнах с нея, че просто чувствам липсата й когато я сваля, за да се зареди. Лошото е, че моят iPhone 6 e последният модел на Apple, съвместим с Nabu X и когато го сменя с новия iPhone 7, ще трябва да се откажа от гривната, но тогава сигурно ще потърся някой друг модел на Razer, който да си купя, тъй като наистина свикнах с носенето й, или може би ще направя следващата стъпка и ще си взема Apple Watch.

За финал обаче ще кажа, че качеството е много по-важно от цената. Има китайски тракери, които струват няколко пъти по-малко от Razer Nabu X, но на тях не бих се доверила, може би точно това ме спираше до сега – винаги съм била взискателна към техниката и аксесоарите, които използвам.

Ако съм ви заинтригувала с това кратко ревю, можете да си купите Razer Nabu X от Ozon.bg, както и да изберете някой от другите модели, предлагани от тях. Опитайте, тракерите не са само прищявка или глезотия, те са прекрасен спътник на активните, съвременни хора!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This