Изберете страница

Доставките на първия 1 милион бройки HomePod от Inventec са започнали

След като Apple не успя да пусне на пазара своя интелигентен говорител HomePod навреме за празничното пазаруване, нов доклад твърди, че първите бройки вече се доставят от партньорите на компанията.

The Taipei Times съобщава, че Inventec вече е започнал да доставя ограничени количества от около 1 милион бройки на Apple, а по-рано този месец, анализът на данни на GBH прогнозира, че HomePod ще излезе на пазара в рамките на 4 до 6 седмици.

Inventec е един от двата доставчика, които произвеждат високоговорителя, заедно с Hon Hai Precision Industry, след като миналата есен беше съобщено, че двете компании ще си разделят поръчките по равно. През ноември обаче, Apple реши да отложи старта на HomePod за началото на тази година, като заяви, че се нуждае от още малко време, преди той да е напълно готов и въпреки, че не посочи конкретни причини за закъснението, всички сметнаха, че те се крият в софтуера. Източници от индустрията също твърдят, че високоговорителят се е забавил, заради финни настройки на софтуерната и хардуерна интеграция.

Докато 1 милион бройки звучи като скромна сума за стандартите на Apple, то в доклада се посочва, че неназовани източници очакват до края на годината да бъдат изпратени 10 – 12 милиона. Забавянето на HomePod даде възможност на останалите производители да продават своите говорители необезпокоявани. Тазгодишното изложение за потребителска електроника буквално беше залято от конкурентни продукти, задвижвани от Google Assistant и Alexa, въпреки че анализаторите твърдят, че Google и Amazon могат да изгубят от това. Убедителните конкуренти могат да направят HomePod по-труден за продажба, въпреки че само в САЩ се очаква 37% от потребителите да го притежават до края на годината. Apple все още не е обявила официално датата, на която ще започне да приема поръчки за своя високоговорител, но разгръщането на функцията „Give me the news“ за Siri е още една индикация, че тя е близо.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This