Изберете Страница

Доставките на компоненти за iPhone X се стабилизират

Времето за доставка на десетия юбилеен модел iPhone X при онлайн поръчка намаля до 1-2 седмици, което разбира се предизвика спекулации, че търсенето му е отслабнало, но известният анализатор Минг-Чи Куо твърди, че всъщност това се дължи на очакваното подобрение във веригата за доставки на компоненти.

В бележките си към инвеститорите, Куо посочва, че Apple и нейните доставчици са имали големи проблеми с производството на някои компоненти за TrueDepth камерата на iPhone X, което е и причината за ограничените наличности при стартирането му. Според него сред проблемните компоненти са били и полимерните LTE антени, но компанията е разширила поръчките си за тях, включвайки нов производител (Career), а същевременно доставките на известният като Romeo модул на камерата са се стабилизирали.

Така Foxconn вече може да произвежда между 450 000 и 550 000 бройки iPhone X на ден, докато до скоро те бяха едва 50 000 – 150 000. Анализаторът твърди също, че продажбите през това тримесечие може да са с 10-20% по-високи от първоначалните прогнози, което всъщност се предвиждаше едва за първото тримесечие на 2018 година.

Когато iPhone X излезе на пазара на 3 ноември, Куо изчисли, че Apple разполага с 2-3 милиона готови устройства, които са крайно недостатъчни, за да се задоволи търсенето. Както и се очакваше, клиентите бързо разграбиха първоначалните количества в рамките на десетина минути, а сроковете за доставка се увеличиха до 5-6 седмици. Apple все още не е обявила продадените през първия уикенд бройки, като само отбеляза, че интересът на потребителите е „извън класациите“.

Прогнозите за доставки сега са значително по-добри и можем само да се надяваме, че скоро всеки желаещ ще може да си купи iPhone X веднага, щом посети магазин, или го поръча онлайн.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This