Изберете страница

Доставките на компоненти за iPhone X се стабилизират

Времето за доставка на десетия юбилеен модел iPhone X при онлайн поръчка намаля до 1-2 седмици, което разбира се предизвика спекулации, че търсенето му е отслабнало, но известният анализатор Минг-Чи Куо твърди, че всъщност това се дължи на очакваното подобрение във веригата за доставки на компоненти.

В бележките си към инвеститорите, Куо посочва, че Apple и нейните доставчици са имали големи проблеми с производството на някои компоненти за TrueDepth камерата на iPhone X, което е и причината за ограничените наличности при стартирането му. Според него сред проблемните компоненти са били и полимерните LTE антени, но компанията е разширила поръчките си за тях, включвайки нов производител (Career), а същевременно доставките на известният като Romeo модул на камерата са се стабилизирали.

Така Foxconn вече може да произвежда между 450 000 и 550 000 бройки iPhone X на ден, докато до скоро те бяха едва 50 000 – 150 000. Анализаторът твърди също, че продажбите през това тримесечие може да са с 10-20% по-високи от първоначалните прогнози, което всъщност се предвиждаше едва за първото тримесечие на 2018 година.

Когато iPhone X излезе на пазара на 3 ноември, Куо изчисли, че Apple разполага с 2-3 милиона готови устройства, които са крайно недостатъчни, за да се задоволи търсенето. Както и се очакваше, клиентите бързо разграбиха първоначалните количества в рамките на десетина минути, а сроковете за доставка се увеличиха до 5-6 седмици. Apple все още не е обявила продадените през първия уикенд бройки, като само отбеляза, че интересът на потребителите е „извън класациите“.

Прогнозите за доставки сега са значително по-добри и можем само да се надяваме, че скоро всеки желаещ ще може да си купи iPhone X веднага, щом посети магазин, или го поръча онлайн.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This