Изберете страница

Доставките на компоненти за iPhone X се стабилизират

Времето за доставка на десетия юбилеен модел iPhone X при онлайн поръчка намаля до 1-2 седмици, което разбира се предизвика спекулации, че търсенето му е отслабнало, но известният анализатор Минг-Чи Куо твърди, че всъщност това се дължи на очакваното подобрение във веригата за доставки на компоненти.

В бележките си към инвеститорите, Куо посочва, че Apple и нейните доставчици са имали големи проблеми с производството на някои компоненти за TrueDepth камерата на iPhone X, което е и причината за ограничените наличности при стартирането му. Според него сред проблемните компоненти са били и полимерните LTE антени, но компанията е разширила поръчките си за тях, включвайки нов производител (Career), а същевременно доставките на известният като Romeo модул на камерата са се стабилизирали.

Така Foxconn вече може да произвежда между 450 000 и 550 000 бройки iPhone X на ден, докато до скоро те бяха едва 50 000 – 150 000. Анализаторът твърди също, че продажбите през това тримесечие може да са с 10-20% по-високи от първоначалните прогнози, което всъщност се предвиждаше едва за първото тримесечие на 2018 година.

Когато iPhone X излезе на пазара на 3 ноември, Куо изчисли, че Apple разполага с 2-3 милиона готови устройства, които са крайно недостатъчни, за да се задоволи търсенето. Както и се очакваше, клиентите бързо разграбиха първоначалните количества в рамките на десетина минути, а сроковете за доставка се увеличиха до 5-6 седмици. Apple все още не е обявила продадените през първия уикенд бройки, като само отбеляза, че интересът на потребителите е „извън класациите“.

Прогнозите за доставки сега са значително по-добри и можем само да се надяваме, че скоро всеки желаещ ще може да си купи iPhone X веднага, щом посети магазин, или го поръча онлайн.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This