Изберете Страница

Доналд Тръмп предложи големи данъчни облекчения на Apple, ако пренесе производството си в САЩ

Новоизбраният президент на САЩ – Доналд Тръмп, разказа за телефонния си разговор с изпълнителния директор на Apple – Тим Кук, разкривайки подробности за възможните стимули, които би могъл да предостави на най-богатата компания в света, ако тя започне да произвежда продуктите си на родна земя.

В откровен разговор пред The New York Times, Тръмп потвърди, че е говорил с Тим Кук след изборната си победа и този ръзговор бързо се насочил към бъдещите му планове, по отношение на Apple.

Той не разкрива детайли за повода за разговора, но е много възможно, като изпълнитлен директор на една от най-важните компании в Америка, Кук да е поставил по този начин началото на един диалог с новия президент, особено след пренебрежителните коментари, които Тръмп направи за Apple, по време на предизборната си кампания. Въпреки всичко това, Тръмп изрази желанието си компанията да пренесе производството си отново в Съединените щати.

„Тим, вие знаете, че едно от нещата, които ще бъдат истинско постижение за мен е, ако Apple построи голям завод в САЩ, вместо да го прави в Китай или Виетнам, и да премести производството на продуктите си тук.“

Идеята определено звучи романтично и наистина би било голямо постижение, ако се реализира по време на управлението на ексцентричния президент, но истинският въпрос е как новото правителство би примамило компанията на родна земя? Всички знаем, че за нея е много по-евтино да произвежда всичко на места като Китай. Тук Тръмп има една наистина добра идея – данъчни облекчения, които да компенсират разходите.

„ Мисля да създам стимули за вас и ще го направия! Говорим за много големи данъчни отстъпки за корпорации!“

Вече знаем, че Apple обмисля този вариант и вече го обсъди с основните си доставчици, но ще бъде интересно да проследим, дали обещанията на новоизбрания президент на САЩ, ще повлияят на крайното решение на гиганта от Купертино!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This