Изберете Страница

Доналд Тръмп предложи големи данъчни облекчения на Apple, ако пренесе производството си в САЩ

Новоизбраният президент на САЩ – Доналд Тръмп, разказа за телефонния си разговор с изпълнителния директор на Apple – Тим Кук, разкривайки подробности за възможните стимули, които би могъл да предостави на най-богатата компания в света, ако тя започне да произвежда продуктите си на родна земя.

В откровен разговор пред The New York Times, Тръмп потвърди, че е говорил с Тим Кук след изборната си победа и този ръзговор бързо се насочил към бъдещите му планове, по отношение на Apple.

Той не разкрива детайли за повода за разговора, но е много възможно, като изпълнитлен директор на една от най-важните компании в Америка, Кук да е поставил по този начин началото на един диалог с новия президент, особено след пренебрежителните коментари, които Тръмп направи за Apple, по време на предизборната си кампания. Въпреки всичко това, Тръмп изрази желанието си компанията да пренесе производството си отново в Съединените щати.

„Тим, вие знаете, че едно от нещата, които ще бъдат истинско постижение за мен е, ако Apple построи голям завод в САЩ, вместо да го прави в Китай или Виетнам, и да премести производството на продуктите си тук.“

Идеята определено звучи романтично и наистина би било голямо постижение, ако се реализира по време на управлението на ексцентричния президент, но истинският въпрос е как новото правителство би примамило компанията на родна земя? Всички знаем, че за нея е много по-евтино да произвежда всичко на места като Китай. Тук Тръмп има една наистина добра идея – данъчни облекчения, които да компенсират разходите.

„ Мисля да създам стимули за вас и ще го направия! Говорим за много големи данъчни отстъпки за корпорации!“

Вече знаем, че Apple обмисля този вариант и вече го обсъди с основните си доставчици, но ще бъде интересно да проследим, дали обещанията на новоизбрания президент на САЩ, ще повлияят на крайното решение на гиганта от Купертино!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This