Изберете страница

Доналд Тръмп предложи големи данъчни облекчения на Apple, ако пренесе производството си в САЩ

Новоизбраният президент на САЩ – Доналд Тръмп, разказа за телефонния си разговор с изпълнителния директор на Apple – Тим Кук, разкривайки подробности за възможните стимули, които би могъл да предостави на най-богатата компания в света, ако тя започне да произвежда продуктите си на родна земя.

В откровен разговор пред The New York Times, Тръмп потвърди, че е говорил с Тим Кук след изборната си победа и този ръзговор бързо се насочил към бъдещите му планове, по отношение на Apple.

Той не разкрива детайли за повода за разговора, но е много възможно, като изпълнитлен директор на една от най-важните компании в Америка, Кук да е поставил по този начин началото на един диалог с новия президент, особено след пренебрежителните коментари, които Тръмп направи за Apple, по време на предизборната си кампания. Въпреки всичко това, Тръмп изрази желанието си компанията да пренесе производството си отново в Съединените щати.

„Тим, вие знаете, че едно от нещата, които ще бъдат истинско постижение за мен е, ако Apple построи голям завод в САЩ, вместо да го прави в Китай или Виетнам, и да премести производството на продуктите си тук.“

Идеята определено звучи романтично и наистина би било голямо постижение, ако се реализира по време на управлението на ексцентричния президент, но истинският въпрос е как новото правителство би примамило компанията на родна земя? Всички знаем, че за нея е много по-евтино да произвежда всичко на места като Китай. Тук Тръмп има една наистина добра идея – данъчни облекчения, които да компенсират разходите.

„ Мисля да създам стимули за вас и ще го направия! Говорим за много големи данъчни отстъпки за корпорации!“

Вече знаем, че Apple обмисля този вариант и вече го обсъди с основните си доставчици, но ще бъде интересно да проследим, дали обещанията на новоизбрания президент на САЩ, ще повлияят на крайното решение на гиганта от Купертино!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This