Изберете Страница

Доминацията на Apple във веригата за доставки на компоненти може да е причината за ограниченото производство на Nintendo Switch

The Wall Street Journal твърди в своя статия, че натискът оказван от Apple върху доставчиците на NAND flash памети и други компоненти за производството на смартфони, непряко влияе върху доставките на Nintendo Switch.

Според източници в бранша, нарастващото им търсене за устройства от висок клас е довело до намаляване на доставките за Nintendo Switch, като по-конкретно са визирани чиповете NAND flash памет, дисплеите и двигателите, използвани във функцията HD Rumble. Оказва се, че доставките на памети са главно от страна на Toshiba, въпреки правните проблеми измъчващи компанията напоследък. През април обаче Apple съобщи, че ще се опита да закупи значителен дял от производството на NAND flash памети на Toshiba.

Подготовката на гиганта за бъдещия iPhone 8, както и голямото търсене на iPhone 7, стоят зад ограниченията по веригата за доставки, с които се сблъсква Nintendo. В момента Apple произвежда своите модели iPhone 7 с LCD дисплей и различни размери вградена памет, а Nintendo Switch също разполага с мултитъч LCD екран и 32 GB вградена памет. Постоянното търсене на iPhone 7 и подготовката за десетия юбилеен модел iPhone, който ще бъде представен есента, карат производителите на компоненти да поддържат пълен капацитет.

Nintendo се надява да реализира 20 милиона бройки Switch до края на финансовата година, но благодарение на ограниченията в предлагането, реалната цел по-скоро е 10 милиона единици, въпреки че търсенето е много по-голямо и компанията би могла да продаде повече, ако успее да ги произведе.

През първия си месец на пазара Nintendo Switch реализира продажби в размер на 2.74 милиона бройки, но анализаторите, които наблюдават веригата за доставки твърдят, че съперниците на компанията предлагат много по-добри условия, а Apple има много по-голям обем на поръчките от Nintendo. По тази причина производителите на компоненти дават предимство на останалите компании, а Nintendo изпитва сериозен недостиг. Повишаването на разходите за производство на конзолата са невъзможни, тъй като президентът на компанията Тацуми Кимишима не иска да увеличи продажната й цена от 299 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Години наред достъпът до бета версиите за разработчици на iOS се осъществяваше само чрез съответния акаунт с годишен абонамент 99 долара. Тази година Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно за всички, които са се регистрирали като разработчици....

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Apple постави началото на изцяло нова категория устройства с първите си очила за смесена реалност Vision Pro. Компанията ги определя като “революционен пространствен компютър, който безпроблемно смесва дигитално съдържание с физическия свят”. Те разполагат с изцяло...

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This