Изберете Страница

Доминацията на Apple във веригата за доставки на компоненти може да е причината за ограниченото производство на Nintendo Switch

The Wall Street Journal твърди в своя статия, че натискът оказван от Apple върху доставчиците на NAND flash памети и други компоненти за производството на смартфони, непряко влияе върху доставките на Nintendo Switch.

Според източници в бранша, нарастващото им търсене за устройства от висок клас е довело до намаляване на доставките за Nintendo Switch, като по-конкретно са визирани чиповете NAND flash памет, дисплеите и двигателите, използвани във функцията HD Rumble. Оказва се, че доставките на памети са главно от страна на Toshiba, въпреки правните проблеми измъчващи компанията напоследък. През април обаче Apple съобщи, че ще се опита да закупи значителен дял от производството на NAND flash памети на Toshiba.

Подготовката на гиганта за бъдещия iPhone 8, както и голямото търсене на iPhone 7, стоят зад ограниченията по веригата за доставки, с които се сблъсква Nintendo. В момента Apple произвежда своите модели iPhone 7 с LCD дисплей и различни размери вградена памет, а Nintendo Switch също разполага с мултитъч LCD екран и 32 GB вградена памет. Постоянното търсене на iPhone 7 и подготовката за десетия юбилеен модел iPhone, който ще бъде представен есента, карат производителите на компоненти да поддържат пълен капацитет.

Nintendo се надява да реализира 20 милиона бройки Switch до края на финансовата година, но благодарение на ограниченията в предлагането, реалната цел по-скоро е 10 милиона единици, въпреки че търсенето е много по-голямо и компанията би могла да продаде повече, ако успее да ги произведе.

През първия си месец на пазара Nintendo Switch реализира продажби в размер на 2.74 милиона бройки, но анализаторите, които наблюдават веригата за доставки твърдят, че съперниците на компанията предлагат много по-добри условия, а Apple има много по-голям обем на поръчките от Nintendo. По тази причина производителите на компоненти дават предимство на останалите компании, а Nintendo изпитва сериозен недостиг. Повишаването на разходите за производство на конзолата са невъзможни, тъй като президентът на компанията Тацуми Кимишима не иска да увеличи продажната й цена от 299 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This