Както вече знаете, тази година се очаква Apple да направи една голяма крачка, преминавайки към OLED технологията, за дисплея на своя десети, юбилеен модел iPhone. Дали той ще изглежда като този на Galaxy S8, който беше представен миналата сряда? Отговорът може би се крие в доклада на анализатора Род Хол, който прогнозира средна продажна цена за iPhone 8 окоо 1000 долара и разкрива някои подробности за него.

Според Хол, дисплеят на iPhone 8 няма да бъде извит чак толкова, колкото този на Galaxy S8, което ще намали и ефекта „дисплей без рамка“. Анализаторът прогнозира, че Apple ще продаде 260 милиона смартфона тази година, като средната цена на юбилейния модел ще надмине психологическата граница от 1000 долара. Причината за това е в очакваните множество екстри и иновации, вложени в него, след които освен OLED дисплей с True Tone  технология, трябва да споменем 3D камерата и възможността за сканиране на лице, както и вградения в предния панел сензор за пръстови отпечатъци и опцията за безжично зареждане.

Според някои източници, iPhone 8 ще дойде със стъклен корпус и стоманена рамка, подобно на iPhone 4, но според други, компанията все още не се е спряна финалния дизайн и експериментира с различни материали и форм-фактори. Трябва да пирпомним, че се очаква есента компанията да представи и два обновени модела iPhone 7s и iPhone 7s Plus, които ще наследят текущите й флагмани.