iPhone X представлява визуален скок, спрямо предишните поколения, благодарение на дизайна си с екран от край до край, но би бил по-близо до перфектното, ако корпусът на сензора не се врязваше в горната част на дисплея. Според един нов слух, идващ от веригата за доставки на компоненти, това може би ще бъде поправено следващата година.

Корейската ETNews съобщава, че Apple проучва възможностите за интегриране на Face ID сензорите в предната камера при моделите, които ще видим през 2019 година. Според индустриални източници, компанията има намерение да подсили функцията за лицево разпознаване, започвайки именно от 2019 година, като планира да увеличи количеството на частите, използвани за iPhone и търси комбинация от модул за разпознаване на лица и камера. Понастоящем iPhone X има специални сензори, сред които и инфрачервена камера, заедно със стандартната RGB, която всъщност не се използва за разпознаването на лицето. Ако Apple успее да комбинира IR и RGB камерите в един модул, това би довело до чувствително намаляване на размера на т.нар. „notch”, въпреки че прорезът в екрана все пак няма да изчезне съвсем.

Ширината му обаче, се определя от корпуса на сензора, който включва инфрачервената камера, RGB камерата, различни сензори, точков проектор, високговорител и микрофон. Намаляването на този корпус ще е крачка към един дисплей наистина от край до край, въпреки че със сигурност сме доста далеч от изцяло вградените компоненти.

В момента компанията използва образувалите се от двете страни на сензора „уши“, като място за позиции в лентата за състояние, но елементи като процента на батерията не могат да бъдат показани и трябва да се проверяват в контролния център с прекарване на пръст надолу по екрана от горния десен ъгъл. Прорезът е приемлив компромис в ежедневната употреба на устройството, като пречи само в някои ситуации. Остава само да видим как и до колко ще се промени това през 2019 година. За съжаление тя все още е много далеч, а тази година очакваме Apple да пусне наследникът на iPhone SE някъде през пролетта и още три нови модела есента, два от които с OLED и един с LSD екрани, но всичките с Face ID.