Новите сензори на камерата на iPhone Xs и iPhone Xs Max наистина си струват ъпгрейда. Ранните ревюта са преобладаващо положителни и въпреки, че вече знаем, че Apple е направила пикселите по-големи, сега имаме по-добра представа за идеята на инженерите, довела до най-добрата камера, която iPhone е имал някога.

В подробния си преглед на новите модели, Джон Грубер разкрива, че компанията е направила сензора на камерата с 32% по-голям, но това всъщност съвсем не е лесно. След като забелязва, че широкоъгълният обектив на iPhone Xs е с 2 мм по-широк от този на iPhone X, Грубер открива, че той е и по-дълъг, при същата дебелина. Хитрият дизайн на тази комбинация означава, че сензорът трябва да е по-далеч от обектива, така както при DSLR, които са доста по-големи, в сравнение с телефоните.

Другата интересна подробност за камерата на iPhone Xs е това, че тя е способна да се адаптира към слабо осветление в движение. Така, ако снимате видео на 30 FPS, има опция за активиране на функцията Auto Low FPS FPS, която ще настрои на 24 FPS, когато установи, че няма достатъчно светлина, за да се получи добра експозиция, без потребителя да знае и той ще получи ярка сцена, като кадрите ще се променят автоматично.