Изберете страница

Дизайнер създаде рендери на бъдещото AR/VR устройство на Apple

Слуховете за скорошен дебют на AR/VR устройство на Apple стават все повече и повече, а вече може би имаме известна представа и как ще изглежда то, възоснова на прототип, видян от The Information, който дизайнер използва за създаването на реалистични рендери.

Дизайнерът Антонио Де Роса дава някои идеи за това как слушалките за 3000 долара може да изглеждат от различни ъгли:

Смята се, че основната цел на Apple са леки очила с вградени дисплеи, които осигуряват поглед към света на разширената реалност. Носещите ги ще гледат реалния свят директно през стъклото, но ще виждат и информация, насложена пред очите им.

Увеличават се спекулациите за слушалки със смесена реалност, които ще излязат на пазара преди Apple Glasses, а два скорошни доклада твърдят, че има подробности за скъпо устройство, което е по-скоро в съответствие с комерсиалните слушалки, отколкото с потребителските продукти.

Почти всички слухове до сега наричаха продукта Apple Glasses и сочеха към устройство с добавена реалност, а не такова с виртуална реалност. Нов доклад на Bloomberg обаче предполага, че първите слушалки на Apple ще бъдат VR устройство, с ограничени AR възможности. Спекулациите стигат до там, че компанията ще продава само по едно устройство на ден в магазините си за търговия на дребно.

Слушалките, които компанията разработва, ще са оборудвани с повече от дузина камери за проследяване на движенията на ръцете и показване на видео от реалния свят, 8К дисплей с ултра висока резолюция и усъвършенствана технология за проследяване на очите, а цената, която се споменава е 3000 долара.

Apple иглежда се отнася изключително сериозно към проекта, тъй като се говори, че самият Дан Ричио ръководи разработката. Де Роса създава концепции за проудкти на Apple отдавна, още от 2010 година, когато се говореше за iWatch. Последните рендери той нарича Apple View и можете да видите всичките на неговия сайт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This