Изберете Страница

Дизайнер създаде рендери на бъдещото AR/VR устройство на Apple

Слуховете за скорошен дебют на AR/VR устройство на Apple стават все повече и повече, а вече може би имаме известна представа и как ще изглежда то, възоснова на прототип, видян от The Information, който дизайнер използва за създаването на реалистични рендери.

Дизайнерът Антонио Де Роса дава някои идеи за това как слушалките за 3000 долара може да изглеждат от различни ъгли:

Смята се, че основната цел на Apple са леки очила с вградени дисплеи, които осигуряват поглед към света на разширената реалност. Носещите ги ще гледат реалния свят директно през стъклото, но ще виждат и информация, насложена пред очите им.

Увеличават се спекулациите за слушалки със смесена реалност, които ще излязат на пазара преди Apple Glasses, а два скорошни доклада твърдят, че има подробности за скъпо устройство, което е по-скоро в съответствие с комерсиалните слушалки, отколкото с потребителските продукти.

Почти всички слухове до сега наричаха продукта Apple Glasses и сочеха към устройство с добавена реалност, а не такова с виртуална реалност. Нов доклад на Bloomberg обаче предполага, че първите слушалки на Apple ще бъдат VR устройство, с ограничени AR възможности. Спекулациите стигат до там, че компанията ще продава само по едно устройство на ден в магазините си за търговия на дребно.

Слушалките, които компанията разработва, ще са оборудвани с повече от дузина камери за проследяване на движенията на ръцете и показване на видео от реалния свят, 8К дисплей с ултра висока резолюция и усъвършенствана технология за проследяване на очите, а цената, която се споменава е 3000 долара.

Apple иглежда се отнася изключително сериозно към проекта, тъй като се говори, че самият Дан Ричио ръководи разработката. Де Роса създава концепции за проудкти на Apple отдавна, още от 2010 година, когато се говореше за iWatch. Последните рендери той нарича Apple View и можете да видите всичките на неговия сайт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This