Изберете страница

Дизайнер създаде рендери на бъдещото AR/VR устройство на Apple

Слуховете за скорошен дебют на AR/VR устройство на Apple стават все повече и повече, а вече може би имаме известна представа и как ще изглежда то, възоснова на прототип, видян от The Information, който дизайнер използва за създаването на реалистични рендери.

Дизайнерът Антонио Де Роса дава някои идеи за това как слушалките за 3000 долара може да изглеждат от различни ъгли:

Смята се, че основната цел на Apple са леки очила с вградени дисплеи, които осигуряват поглед към света на разширената реалност. Носещите ги ще гледат реалния свят директно през стъклото, но ще виждат и информация, насложена пред очите им.

Увеличават се спекулациите за слушалки със смесена реалност, които ще излязат на пазара преди Apple Glasses, а два скорошни доклада твърдят, че има подробности за скъпо устройство, което е по-скоро в съответствие с комерсиалните слушалки, отколкото с потребителските продукти.

Почти всички слухове до сега наричаха продукта Apple Glasses и сочеха към устройство с добавена реалност, а не такова с виртуална реалност. Нов доклад на Bloomberg обаче предполага, че първите слушалки на Apple ще бъдат VR устройство, с ограничени AR възможности. Спекулациите стигат до там, че компанията ще продава само по едно устройство на ден в магазините си за търговия на дребно.

Слушалките, които компанията разработва, ще са оборудвани с повече от дузина камери за проследяване на движенията на ръцете и показване на видео от реалния свят, 8К дисплей с ултра висока резолюция и усъвършенствана технология за проследяване на очите, а цената, която се споменава е 3000 долара.

Apple иглежда се отнася изключително сериозно към проекта, тъй като се говори, че самият Дан Ричио ръководи разработката. Де Роса създава концепции за проудкти на Apple отдавна, още от 2010 година, когато се говореше за iWatch. Последните рендери той нарича Apple View и можете да видите всичките на неговия сайт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This