Слуховете за скорошен дебют на AR/VR устройство на Apple стават все повече и повече, а вече може би имаме известна представа и как ще изглежда то, възоснова на прототип, видян от The Information, който дизайнер използва за създаването на реалистични рендери.

Дизайнерът Антонио Де Роса дава някои идеи за това как слушалките за 3000 долара може да изглеждат от различни ъгли:

Смята се, че основната цел на Apple са леки очила с вградени дисплеи, които осигуряват поглед към света на разширената реалност. Носещите ги ще гледат реалния свят директно през стъклото, но ще виждат и информация, насложена пред очите им.

Увеличават се спекулациите за слушалки със смесена реалност, които ще излязат на пазара преди Apple Glasses, а два скорошни доклада твърдят, че има подробности за скъпо устройство, което е по-скоро в съответствие с комерсиалните слушалки, отколкото с потребителските продукти.

Почти всички слухове до сега наричаха продукта Apple Glasses и сочеха към устройство с добавена реалност, а не такова с виртуална реалност. Нов доклад на Bloomberg обаче предполага, че първите слушалки на Apple ще бъдат VR устройство, с ограничени AR възможности. Спекулациите стигат до там, че компанията ще продава само по едно устройство на ден в магазините си за търговия на дребно.

Слушалките, които компанията разработва, ще са оборудвани с повече от дузина камери за проследяване на движенията на ръцете и показване на видео от реалния свят, 8К дисплей с ултра висока резолюция и усъвършенствана технология за проследяване на очите, а цената, която се споменава е 3000 долара.

Apple иглежда се отнася изключително сериозно към проекта, тъй като се говори, че самият Дан Ричио ръководи разработката. Де Роса създава концепции за проудкти на Apple отдавна, още от 2010 година, когато се говореше за iWatch. Последните рендери той нарича Apple View и можете да видите всичките на неговия сайт.