Според DigiTimes недостигът на miniLED компоненти е основната причина за забавяне на преработените 14 и 16 инчови модели MacBook Pro.

В доклада се посочва, че доставките им се очаква да започнат през третото тримесечие на годината. Всъщност Apple е планирала да ги произвежда през текущото тримесечие, но недостигът на miniLED компоненти на дисплеите я е принудил да отложи това за следващото тримесечие, твърдят източници на изданието.

По време на годишната си конференция за разработчици, компанията не представи новите модели MacBook Pro, въпреки множеството слухове преди това. Журналистът Марк Гурман обаче, продължава да твърди, че те ще стартират в началото на лятото.

Очаква се преработените лаптопи да се предлагат в два размера – 14 и 16 инчови и да са с Apple Silicon чипове с подобрена производителност и енергийна ефективност, в сравнение с обявеният през ноември М1. Освен това те ще са с актуализиран дизайн, без Touch Bar, с по-квадратни ръбове и miniLED дисплеи, подобно на 12.9 инчовия М1 iPad Pro.