Изберете Страница

Дефицитът на miniLED компоненти е причината за забавяне на преработените модели MacBook Pro

Според DigiTimes недостигът на miniLED компоненти е основната причина за забавяне на преработените 14 и 16 инчови модели MacBook Pro.

В доклада се посочва, че доставките им се очаква да започнат през третото тримесечие на годината. Всъщност Apple е планирала да ги произвежда през текущото тримесечие, но недостигът на miniLED компоненти на дисплеите я е принудил да отложи това за следващото тримесечие, твърдят източници на изданието.

По време на годишната си конференция за разработчици, компанията не представи новите модели MacBook Pro, въпреки множеството слухове преди това. Журналистът Марк Гурман обаче, продължава да твърди, че те ще стартират в началото на лятото.

Очаква се преработените лаптопи да се предлагат в два размера – 14 и 16 инчови и да са с Apple Silicon чипове с подобрена производителност и енергийна ефективност, в сравнение с обявеният през ноември М1. Освен това те ще са с актуализиран дизайн, без Touch Bar, с по-квадратни ръбове и miniLED дисплеи, подобно на 12.9 инчовия М1 iPad Pro.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This