Изберете страница

Дефицитът на miniLED компоненти е причината за забавяне на преработените модели MacBook Pro

Според DigiTimes недостигът на miniLED компоненти е основната причина за забавяне на преработените 14 и 16 инчови модели MacBook Pro.

В доклада се посочва, че доставките им се очаква да започнат през третото тримесечие на годината. Всъщност Apple е планирала да ги произвежда през текущото тримесечие, но недостигът на miniLED компоненти на дисплеите я е принудил да отложи това за следващото тримесечие, твърдят източници на изданието.

По време на годишната си конференция за разработчици, компанията не представи новите модели MacBook Pro, въпреки множеството слухове преди това. Журналистът Марк Гурман обаче, продължава да твърди, че те ще стартират в началото на лятото.

Очаква се преработените лаптопи да се предлагат в два размера – 14 и 16 инчови и да са с Apple Silicon чипове с подобрена производителност и енергийна ефективност, в сравнение с обявеният през ноември М1. Освен това те ще са с актуализиран дизайн, без Touch Bar, с по-квадратни ръбове и miniLED дисплеи, подобно на 12.9 инчовия М1 iPad Pro.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This