Изберете Страница

Дефицитът на miniLED компоненти е причината за забавяне на преработените модели MacBook Pro

Според DigiTimes недостигът на miniLED компоненти е основната причина за забавяне на преработените 14 и 16 инчови модели MacBook Pro.

В доклада се посочва, че доставките им се очаква да започнат през третото тримесечие на годината. Всъщност Apple е планирала да ги произвежда през текущото тримесечие, но недостигът на miniLED компоненти на дисплеите я е принудил да отложи това за следващото тримесечие, твърдят източници на изданието.

По време на годишната си конференция за разработчици, компанията не представи новите модели MacBook Pro, въпреки множеството слухове преди това. Журналистът Марк Гурман обаче, продължава да твърди, че те ще стартират в началото на лятото.

Очаква се преработените лаптопи да се предлагат в два размера – 14 и 16 инчови и да са с Apple Silicon чипове с подобрена производителност и енергийна ефективност, в сравнение с обявеният през ноември М1. Освен това те ще са с актуализиран дизайн, без Touch Bar, с по-квадратни ръбове и miniLED дисплеи, подобно на 12.9 инчовия М1 iPad Pro.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This