Изберете страница

Дефицитът на miniLED компоненти е причината за забавяне на преработените модели MacBook Pro

Според DigiTimes недостигът на miniLED компоненти е основната причина за забавяне на преработените 14 и 16 инчови модели MacBook Pro.

В доклада се посочва, че доставките им се очаква да започнат през третото тримесечие на годината. Всъщност Apple е планирала да ги произвежда през текущото тримесечие, но недостигът на miniLED компоненти на дисплеите я е принудил да отложи това за следващото тримесечие, твърдят източници на изданието.

По време на годишната си конференция за разработчици, компанията не представи новите модели MacBook Pro, въпреки множеството слухове преди това. Журналистът Марк Гурман обаче, продължава да твърди, че те ще стартират в началото на лятото.

Очаква се преработените лаптопи да се предлагат в два размера – 14 и 16 инчови и да са с Apple Silicon чипове с подобрена производителност и енергийна ефективност, в сравнение с обявеният през ноември М1. Освен това те ще са с актуализиран дизайн, без Touch Bar, с по-квадратни ръбове и miniLED дисплеи, подобно на 12.9 инчовия М1 iPad Pro.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This