Изберете страница

Десетият юбилеен модел iPhone ще е може би най-скъпия до сега телефон на компанията

Няма спор, че новият модел iPhone е може би най-очакваното и обсъждано устройство тази година и феновете вече планират покупката му. Fast Company обаче предупреждава, че той най-вероятно ще струва повече от 1000 долара.

Базирайки се на собствени източници, изданието отбелязва, че цената ще бъде увеличена заради включването на OLED дисплей за пръв път в модел на Apple, както и по-големия размер вградена памет и увеличения капацитет на батерията в 5.8 инчовия модел.

Ако тези предположения се окажат верни, то цената на iPhone 8 ще е по-висока от тази на 256 GB iPhone 7 Plus, която достига 969 долара за отключените модели, преди облагането с данъци.

Компанията смята, че ще се продават най-вече смартфоните с OLED дисплей, чийто основен доставчик ще бъде Samsung. През последните няколко месеца се появиха редица слухове за екран от край до край стъклен корпус и стоманена рамка, което ще спомогне за въвеждането на възможност за безжично зареждане и ще принуди Apple да вгради хоум бутона и сензора за пръстови отпечатъци под дисплея, а може би дори и да замени бутоните за регулиране на звука отстрани със сензорни панели.

Много вероятно е да видим общо три модела iPhone на есен, като този, за който посочихме по-горе ще бъде юбилейния 5.8 инчов вариант, а останалите два ще са лек ъпгрейд на iPhone 7 / 7 Plus с 4.7 и 5.5 инчови LCD дисплеи, които ще са по-евтини от него.

Заслужава ли си тази по-висока цена?

Отговорът на този въпрос не може да бъде еднозначен. Премиум устройство с извит OLED дисплей от край до край, намалена консумация на енергия и топ характеристики не може да бъде евтино, а пример за това са дори сегашните модели Samsung Galaxy S7 / S7 Edge. Този тип дисплеи са по-скъпи като производство, но се отплащат с по-добър контраст, яркост и икономичност. За тези, които не искат да се бръкнат по-дълбоко за новия модел iPhone, компанията е предвидила iPhone 7s / 7s Plus, както най-вероятно ще се наричат двата по-евтини варианта в гамата и тази есен. И все пак, ще си купите ли iPhone 8?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This