Изберете Страница

Десетият юбилеен модел iPhone ще е може би най-скъпия до сега телефон на компанията

Няма спор, че новият модел iPhone е може би най-очакваното и обсъждано устройство тази година и феновете вече планират покупката му. Fast Company обаче предупреждава, че той най-вероятно ще струва повече от 1000 долара.

Базирайки се на собствени източници, изданието отбелязва, че цената ще бъде увеличена заради включването на OLED дисплей за пръв път в модел на Apple, както и по-големия размер вградена памет и увеличения капацитет на батерията в 5.8 инчовия модел.

Ако тези предположения се окажат верни, то цената на iPhone 8 ще е по-висока от тази на 256 GB iPhone 7 Plus, която достига 969 долара за отключените модели, преди облагането с данъци.

Компанията смята, че ще се продават най-вече смартфоните с OLED дисплей, чийто основен доставчик ще бъде Samsung. През последните няколко месеца се появиха редица слухове за екран от край до край стъклен корпус и стоманена рамка, което ще спомогне за въвеждането на възможност за безжично зареждане и ще принуди Apple да вгради хоум бутона и сензора за пръстови отпечатъци под дисплея, а може би дори и да замени бутоните за регулиране на звука отстрани със сензорни панели.

Много вероятно е да видим общо три модела iPhone на есен, като този, за който посочихме по-горе ще бъде юбилейния 5.8 инчов вариант, а останалите два ще са лек ъпгрейд на iPhone 7 / 7 Plus с 4.7 и 5.5 инчови LCD дисплеи, които ще са по-евтини от него.

Заслужава ли си тази по-висока цена?

Отговорът на този въпрос не може да бъде еднозначен. Премиум устройство с извит OLED дисплей от край до край, намалена консумация на енергия и топ характеристики не може да бъде евтино, а пример за това са дори сегашните модели Samsung Galaxy S7 / S7 Edge. Този тип дисплеи са по-скъпи като производство, но се отплащат с по-добър контраст, яркост и икономичност. За тези, които не искат да се бръкнат по-дълбоко за новия модел iPhone, компанията е предвидила iPhone 7s / 7s Plus, както най-вероятно ще се наричат двата по-евтини варианта в гамата и тази есен. И все пак, ще си купите ли iPhone 8?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This