Изберете Страница

Десетият юбилеен модел iPhone може би ще се казва „iPhone Edition”

Както знаете тази година се навършват десет години от както Apple представи своя първи iPhone и по случай юбилея, компанията е подготвила множество изненади под формата на съвсем нов дизайн, OLED дисплей и множество иновативни функции. Десетият юбилеен модел е наричан с няколко имена – iPhone 8, iPhone X, но всъщност никой не зане какво название ще носи той. Вчера японският технологичен сайт MacOtakara излезе с ново и до някъде логично предположение за името на телефона – iPhone Edition.

Всъщност Apple е използвала името Edition и преди за луксозната версия на своя Apple Watch, която струва над 10 000 долара и е направена от 18 каратово злато, така че предположението не е лишено от смисъл, въпреки че лично на мен iPhone X (където Х означава 10, изписано с римски цифри), ми звучи най-логично.

Вчера се появиха и някои други доклади, които подчертават, че юбилейният модел ще закъснее след премиерата си, поради някои проблеми с доставките на компоненти. 3D сензорът за предната камера, който ще участва и в лицевото разпознаване и ще бъде произвеждан от STMicroelectronics е една от причините за това закъснение, тъй като ще е готов за масово производство едва през септември. Такова предположение по-рано изказа и известният анализатор Минг-Чи Куо, което ни навежда на мисълта, че може би наистина най-интересният модел iPhone тази година няма да е достъпен за закупуване веднага след официалната си премиера.

Тази ситуация напомня за AirPods, които бяха представени миналага тодина, заедно с iPhone 7, но излизането им на пазара закъсня с няколко месеца.

MacOtakara твърди, че Apple тества множество прототипи, използвайки различни материали, включително стъкло, керамика и алуминий, както и различни варианти за дисплея – IPS TFT  и AMOLED, в комбинация с или без хоум бутон. Тази информация е интересна, тъй като според досегашните слухове се очаква юбилейното издание на iPhone да дойде с OLED дисплей, стъклен корпус със стоманена рамка и възможност за безжично зареждане, но всъщност каква комбинация от материали и компоненти ще избере компанията явно все още не е ясно. Този iPhone ще е и най-скъпия в продуктовата линия на Apple, като се очаква началната му цена да надхвърли 1000 долара, така че можем да сме сигурни, че той ще е едно наистина завладяващо премиум устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This