Изберете Страница

Десетият юбилеен модел iPhone може би ще се казва „iPhone Edition”

Както знаете тази година се навършват десет години от както Apple представи своя първи iPhone и по случай юбилея, компанията е подготвила множество изненади под формата на съвсем нов дизайн, OLED дисплей и множество иновативни функции. Десетият юбилеен модел е наричан с няколко имена – iPhone 8, iPhone X, но всъщност никой не зане какво название ще носи той. Вчера японският технологичен сайт MacOtakara излезе с ново и до някъде логично предположение за името на телефона – iPhone Edition.

Всъщност Apple е използвала името Edition и преди за луксозната версия на своя Apple Watch, която струва над 10 000 долара и е направена от 18 каратово злато, така че предположението не е лишено от смисъл, въпреки че лично на мен iPhone X (където Х означава 10, изписано с римски цифри), ми звучи най-логично.

Вчера се появиха и някои други доклади, които подчертават, че юбилейният модел ще закъснее след премиерата си, поради някои проблеми с доставките на компоненти. 3D сензорът за предната камера, който ще участва и в лицевото разпознаване и ще бъде произвеждан от STMicroelectronics е една от причините за това закъснение, тъй като ще е готов за масово производство едва през септември. Такова предположение по-рано изказа и известният анализатор Минг-Чи Куо, което ни навежда на мисълта, че може би наистина най-интересният модел iPhone тази година няма да е достъпен за закупуване веднага след официалната си премиера.

Тази ситуация напомня за AirPods, които бяха представени миналага тодина, заедно с iPhone 7, но излизането им на пазара закъсня с няколко месеца.

MacOtakara твърди, че Apple тества множество прототипи, използвайки различни материали, включително стъкло, керамика и алуминий, както и различни варианти за дисплея – IPS TFT  и AMOLED, в комбинация с или без хоум бутон. Тази информация е интересна, тъй като според досегашните слухове се очаква юбилейното издание на iPhone да дойде с OLED дисплей, стъклен корпус със стоманена рамка и възможност за безжично зареждане, но всъщност каква комбинация от материали и компоненти ще избере компанията явно все още не е ясно. Този iPhone ще е и най-скъпия в продуктовата линия на Apple, като се очаква началната му цена да надхвърли 1000 долара, така че можем да сме сигурни, че той ще е едно наистина завладяващо премиум устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар