Изберете страница

Десетият юбилеен модел iPhone може би ще се казва „iPhone Edition”

Както знаете тази година се навършват десет години от както Apple представи своя първи iPhone и по случай юбилея, компанията е подготвила множество изненади под формата на съвсем нов дизайн, OLED дисплей и множество иновативни функции. Десетият юбилеен модел е наричан с няколко имена – iPhone 8, iPhone X, но всъщност никой не зане какво название ще носи той. Вчера японският технологичен сайт MacOtakara излезе с ново и до някъде логично предположение за името на телефона – iPhone Edition.

Всъщност Apple е използвала името Edition и преди за луксозната версия на своя Apple Watch, която струва над 10 000 долара и е направена от 18 каратово злато, така че предположението не е лишено от смисъл, въпреки че лично на мен iPhone X (където Х означава 10, изписано с римски цифри), ми звучи най-логично.

Вчера се появиха и някои други доклади, които подчертават, че юбилейният модел ще закъснее след премиерата си, поради някои проблеми с доставките на компоненти. 3D сензорът за предната камера, който ще участва и в лицевото разпознаване и ще бъде произвеждан от STMicroelectronics е една от причините за това закъснение, тъй като ще е готов за масово производство едва през септември. Такова предположение по-рано изказа и известният анализатор Минг-Чи Куо, което ни навежда на мисълта, че може би наистина най-интересният модел iPhone тази година няма да е достъпен за закупуване веднага след официалната си премиера.

Тази ситуация напомня за AirPods, които бяха представени миналага тодина, заедно с iPhone 7, но излизането им на пазара закъсня с няколко месеца.

MacOtakara твърди, че Apple тества множество прототипи, използвайки различни материали, включително стъкло, керамика и алуминий, както и различни варианти за дисплея – IPS TFT  и AMOLED, в комбинация с или без хоум бутон. Тази информация е интересна, тъй като според досегашните слухове се очаква юбилейното издание на iPhone да дойде с OLED дисплей, стъклен корпус със стоманена рамка и възможност за безжично зареждане, но всъщност каква комбинация от материали и компоненти ще избере компанията явно все още не е ясно. Този iPhone ще е и най-скъпия в продуктовата линия на Apple, като се очаква началната му цена да надхвърли 1000 долара, така че можем да сме сигурни, че той ще е едно наистина завладяващо премиум устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This