Изберете страница

Десетият юбилеен модел iPhone може би ще се казва „iPhone Edition”

Както знаете тази година се навършват десет години от както Apple представи своя първи iPhone и по случай юбилея, компанията е подготвила множество изненади под формата на съвсем нов дизайн, OLED дисплей и множество иновативни функции. Десетият юбилеен модел е наричан с няколко имена – iPhone 8, iPhone X, но всъщност никой не зане какво название ще носи той. Вчера японският технологичен сайт MacOtakara излезе с ново и до някъде логично предположение за името на телефона – iPhone Edition.

Всъщност Apple е използвала името Edition и преди за луксозната версия на своя Apple Watch, която струва над 10 000 долара и е направена от 18 каратово злато, така че предположението не е лишено от смисъл, въпреки че лично на мен iPhone X (където Х означава 10, изписано с римски цифри), ми звучи най-логично.

Вчера се появиха и някои други доклади, които подчертават, че юбилейният модел ще закъснее след премиерата си, поради някои проблеми с доставките на компоненти. 3D сензорът за предната камера, който ще участва и в лицевото разпознаване и ще бъде произвеждан от STMicroelectronics е една от причините за това закъснение, тъй като ще е готов за масово производство едва през септември. Такова предположение по-рано изказа и известният анализатор Минг-Чи Куо, което ни навежда на мисълта, че може би наистина най-интересният модел iPhone тази година няма да е достъпен за закупуване веднага след официалната си премиера.

Тази ситуация напомня за AirPods, които бяха представени миналага тодина, заедно с iPhone 7, но излизането им на пазара закъсня с няколко месеца.

MacOtakara твърди, че Apple тества множество прототипи, използвайки различни материали, включително стъкло, керамика и алуминий, както и различни варианти за дисплея – IPS TFT  и AMOLED, в комбинация с или без хоум бутон. Тази информация е интересна, тъй като според досегашните слухове се очаква юбилейното издание на iPhone да дойде с OLED дисплей, стъклен корпус със стоманена рамка и възможност за безжично зареждане, но всъщност каква комбинация от материали и компоненти ще избере компанията явно все още не е ясно. Този iPhone ще е и най-скъпия в продуктовата линия на Apple, като се очаква началната му цена да надхвърли 1000 долара, така че можем да сме сигурни, че той ще е едно наистина завладяващо премиум устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This