Изберете Страница

Делото за дизайна на iPhone отново е отворено

В четвъртък Федералният съд на САЩ отново отвори дългогодишното патентно дело, в което Apple обвинява Samsung, че е копирала дизайна на iPhone.

Съдът ще се постарае да определи точния размер на обезщетението, което корейската компания дължи, заради използването на патентования от Apple дизайн на iPhone – правоъгълната му форма със заоблени ръбове и решетката от икони на черен фон на първоначалния екран, след като предишното решение за 399 милиона долара беше отменено от Върховния съд миналия месец.

Вредите, нанесени на компанията бяха изчеслени възоснова на цялата печалба на Samsung от серията Galaxy, но Върховният съд постанови, че не разполага с достатъчно информация, за да се произнесе дали сумата трябва да се основава върху цялото устройство, или по-скоро върху отделните му компоненти, като рамка и идсплей.

Сега предстои съда да вземе ново решение, след като Apple заяви миналия месец, че делото, започнало през 2011 година, винаги е било за „просташко копиране“ на идеите й от Samsung и добави, че е оптимистично настроена, че Апелативният съд на САЩ „отново ще изпрати мощен сигнал, че кражбата не е правилна“.

Всъщност спорен е въпроса как точно Върховния съд да изчисли сумата, която корейският гигант трябва да плати за копирането, а не факта, че патентите са нарушени. Apple заяви, че ще продължи да защитава годините прекарани в усилена работа, за да превърне iPhone в най-иновативния и любим продукт.

Калвин Клайн, Дитер Рамс, Норман Фостър и още над 100 топ дизайнери дадоха своето становище в подкрепа на Apple, твърдейки, че тя има право на всички печалби на Samsung, в резултат на нарушените патентни права, като цитираха проучване, в което се твърди, че американците в 99% от случаите разпознават Coca-Cola само по формата на бутилката.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This