Изберете Страница

Делото за дизайна на iPhone отново е отворено

В четвъртък Федералният съд на САЩ отново отвори дългогодишното патентно дело, в което Apple обвинява Samsung, че е копирала дизайна на iPhone.

Съдът ще се постарае да определи точния размер на обезщетението, което корейската компания дължи, заради използването на патентования от Apple дизайн на iPhone – правоъгълната му форма със заоблени ръбове и решетката от икони на черен фон на първоначалния екран, след като предишното решение за 399 милиона долара беше отменено от Върховния съд миналия месец.

Вредите, нанесени на компанията бяха изчеслени възоснова на цялата печалба на Samsung от серията Galaxy, но Върховният съд постанови, че не разполага с достатъчно информация, за да се произнесе дали сумата трябва да се основава върху цялото устройство, или по-скоро върху отделните му компоненти, като рамка и идсплей.

Сега предстои съда да вземе ново решение, след като Apple заяви миналия месец, че делото, започнало през 2011 година, винаги е било за „просташко копиране“ на идеите й от Samsung и добави, че е оптимистично настроена, че Апелативният съд на САЩ „отново ще изпрати мощен сигнал, че кражбата не е правилна“.

Всъщност спорен е въпроса как точно Върховния съд да изчисли сумата, която корейският гигант трябва да плати за копирането, а не факта, че патентите са нарушени. Apple заяви, че ще продължи да защитава годините прекарани в усилена работа, за да превърне iPhone в най-иновативния и любим продукт.

Калвин Клайн, Дитер Рамс, Норман Фостър и още над 100 топ дизайнери дадоха своето становище в подкрепа на Apple, твърдейки, че тя има право на всички печалби на Samsung, в резултат на нарушените патентни права, като цитираха проучване, в което се твърди, че американците в 99% от случаите разпознават Coca-Cola само по формата на бутилката.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This