Изберете Страница

Двойната камера ще се превърне в стандарт за iPhone до 2018 година

Анализаторът Минг-Чи Куо прогнозира в свой доклад, че Apple ще мигрира към оптична стабилизация на изображението и двойна камера и това ще започне още следващата година, като през 2018 вече цялата линия iPhone ще може да се похвали със сензори, подобни на тези на iPhone 7 Plus.

Основните фактори, които могат да окажат влияние върху евентуалната промяна в технологията са необходимостта от увеличаване обхвата на изображението и нуждата от пълен редизайн на телеобектива за добавяне на стабилизираща технология.

Куо отново посочва своята теза, че догодина ще видим три модела iPhone, с 4.7 и 5.5 инчов TFT – LCD дисплеи и един с извит OLED панел, чийто размер все още остава неуточнен. Предполага се, че 5.5 инчовият модел и този с OLED дисплей ще бъдат с двойна камера и възможност за оптична стабилизация на изображението. Ако прогнозите на анализатора са верни, то тази технология ще получи ръст на потребителска база от 10-15% през тази година, до 40-50% през 2017 и е напълно възможно да приемем, че до 2018 година, този процент ще достигне и надмине 85%.

Largan вероятно ще продължи да бъде основен доставчик на модули за камерата на iPhone, а заедно с него ще се включат Sony, LG Innotek и Sharp.

Apple постави солидна основа за iPhone фотографията още с iPhone 7 и iPhone 7 Plus, чиито 6 степенен обектив позволява висока скорост на 12 мегапикселовия сензор и по данни на компанията, тя е 60% по-бърза и 30% по-енергоефективна в сравнение с тази на предишните модели. Гигантът от Купертино добави в тазгодишния си по-голям модел и телеобектив, който позволява 2х оптично увеличение и 10х цифрово такова. Ще бъде интересно да видим с какво ще ни изненада десетия, юбилеен модел iPhone 8, в областта на мобилната фотография.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This