Изберете страница

Двойната камера ще се превърне в стандарт за iPhone до 2018 година

Анализаторът Минг-Чи Куо прогнозира в свой доклад, че Apple ще мигрира към оптична стабилизация на изображението и двойна камера и това ще започне още следващата година, като през 2018 вече цялата линия iPhone ще може да се похвали със сензори, подобни на тези на iPhone 7 Plus.

Основните фактори, които могат да окажат влияние върху евентуалната промяна в технологията са необходимостта от увеличаване обхвата на изображението и нуждата от пълен редизайн на телеобектива за добавяне на стабилизираща технология.

Куо отново посочва своята теза, че догодина ще видим три модела iPhone, с 4.7 и 5.5 инчов TFT – LCD дисплеи и един с извит OLED панел, чийто размер все още остава неуточнен. Предполага се, че 5.5 инчовият модел и този с OLED дисплей ще бъдат с двойна камера и възможност за оптична стабилизация на изображението. Ако прогнозите на анализатора са верни, то тази технология ще получи ръст на потребителска база от 10-15% през тази година, до 40-50% през 2017 и е напълно възможно да приемем, че до 2018 година, този процент ще достигне и надмине 85%.

Largan вероятно ще продължи да бъде основен доставчик на модули за камерата на iPhone, а заедно с него ще се включат Sony, LG Innotek и Sharp.

Apple постави солидна основа за iPhone фотографията още с iPhone 7 и iPhone 7 Plus, чиито 6 степенен обектив позволява висока скорост на 12 мегапикселовия сензор и по данни на компанията, тя е 60% по-бърза и 30% по-енергоефективна в сравнение с тази на предишните модели. Гигантът от Купертино добави в тазгодишния си по-голям модел и телеобектив, който позволява 2х оптично увеличение и 10х цифрово такова. Ще бъде интересно да видим с какво ще ни изненада десетия, юбилеен модел iPhone 8, в областта на мобилната фотография.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This