10.5 и 12.9 инчовите iPad, които се очаква да бъдат представени от Apple на нейното събитие следващия месец, няма да достигнат до потребителите преди май или юни, твърдят източници по веригата за доставки на компоненти, пред DigiTimes.

Според информацията, само най-малкият 9.7 инчов модел ще се продава веднага след официалната си премиера, а двата по-големи таблета ще влязат в масово производство през второто тримесечие на годината. В момента доставките на текущия 12.9 инчов модел закъсняват в целия свят, а това определено е знак, че компанията се готви да представи новото си поколение таблети съвесм скоро. Този факт беше потвърден и от японския сайт MacOtakara, който предсказа появата им на официалното събитие на Apple следващия месец.

Наскоро главният изпълнителен директор на компанията, Тим Кук заяви, че причината за намаляването на наличностите е проблем с един от доставчиците и той няма да бъде решен и през това тримесечие. Явно същият проблем ще повлияе и на бъдещите доставки на новите два модела, които ще се забавят с няколко месеца.

Както вече писахме, очаква се звездата в новата серия де е 10.5 инчовия iPad, който ще притежава дисплей от край до край и размери, подобни на тези на 9.7 инчовия модел. Заедно с новото поколение таблети, се очаква да видим червен вариант на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, както и iPhone SE със 128 GB вградена памет.