Изберете страница

Да хвърлим поглед върху тайната, „плаваща“ клавиатура на Apple!

С всяко нова версия на iOS, идват и редица разкрития, направени от разработчици, които търсят в кода индикации за бъдещите нововъведения на компанията. iOS 10.3 не е изключение и въпреки, че двете нови клавиатури, за които ще говорим сега, бяха скрити в кода още при премиерата на iOS 10 миналата година, те представляват една наистина интересна находка.

Първата клавиатура е „плаваща“ на принципа „картина в картина“ и ще може да се позиционира над отворените прозорци на приложенията, както и да се мести навсякъде по екрана, а малкият й размер я прави идеална за писане с една ръка, както при iPad, така и при iPhone. Можем да предположим, че тя ще стане факт в новата версия iOS 11, която най-вероятно ще бъде представена на WWDC 2017 през юни.

Любопитни находки, скрити в кода сочат и режим „тракпад“, за който обаче не можем да прогнозираме как и къде ще бъде използван, но явно той ще доближи iOS устройствата с още една стъпка до цлта им да заменят напълно лаптопите.

Втората клавиатура, открита в кода на операционната система, е базирана на жестове за контрол, което ще позволи плъзгането на ляво или дясно на произволен клавиш за връщане или отиване напред. Разработчикът Стив Смит, който открива двете находки твърди, че по тях има още много работа, докато станат готови за публична премиера, но времето до WWDC 2017, може би ще е достатъчно за компанията, да ги усъвършенства и вложи в новата версия на операционната си система.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This